wormage Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 No więc jak wyżej. Oprócz ochrony fizyczenj dają duży komfort psychiczny... dzis bylem na hopach i mialem na sobie ochraiacze, nawet sie nie wywalilem nic... skoczylem RAZ ze zdjętymi i bardzo tego żałuje :025: walnąłem się pinami w piszczel... i juz nie skacze bez ochraniaczy ^^
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 14 Czerwca 2006 Nie kapuje tego :] Kupiłeś ochraniacze po to by cie ochranialy wiec czemu ostatecznie skoczyles bez nich Czyzby skleroza :025:
mmmak Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 daja duzy komfort psychiczny i oczywiście ochronę. gdzyby nie one pewnie kilkakrotnie juz bym miał szytą nogę. jeszcze większy komfort daję kask w moim przypadku integral
Ulf Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 Apropo ochraniaczy czy jezdził ktos w czymś takim? http://www.sixsixone.com/catalog.aspx?id=E...706E378&pl=BIKE Cena w Polsce 99zł. Po mojej ostatniej kontuzji (złamana kostka) zastanawiam sie nad ich zakupem. Pozdrowienia
MatMax Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 Jakie polecacie ochraniacze na piszczel, piszczel i kolano ?? linki poproszę
cookiesrulez Napisano 14 Czerwca 2006 Napisano 14 Czerwca 2006 661 Race Lite. Wpisz w allegro to zobaczysz. A w ogóle to tytuł tematu taki sobie, tak jakby pytać co daje kask... :glare:
kordzio Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Skoro już taki temat powstał to mam pytanie co do pewnych ochraniaczy 661. LINK! Wyglądają na takie które dają najwięcej swobody, a zarazem również ochronę łydki, tylko jak wyglądają elementy ochronne? Z czego są zrobione te wszywki pod materiałem mające za zadanie chronić piszczel? Czy ten materiał z którego są zrobione nie porwie się po jednym spotkaniu z pinami? I jeszcze jedno. LINK! Czy te zwykłe Race'y nie za bardzo krępują ruchy. Chodzi mi o to czy nadają sie do dirtu, gdzie swoboda liczy się najbardziej czy są tylko do DH w którym liczy się "panserność" pomijając swobode? I czy da się w takich ochraniczach (pytam z czystej ciekawości, bo wiadomo, że na dojazd ochraniacze do plecaka raczej) przejechać niedużą trase z przyjemnością czy są taką kulą u nogi? (np. 15 km) Pzdr!
mmmak Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 http://www.allegro.pl/item108183275_ochran..._race_lite.html polecam takie ochrona jest niezła , nadaja sie na zewnątrz jak i pod spodnie i da się w nich sporo przejechac(30 kmdałem radę spokojnie)
wormage Napisano 15 Czerwca 2006 Autor Napisano 15 Czerwca 2006 Potem skoczyłem bez bo było gorąco zreszta nic mi się nie przytrafiło przedtem. a ochraniacze i tak nie zapewnialy ochrony w miejsce w ktore dostalem...
Ulf Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Skoro już taki temat powstał to mam pytanie co do pewnych ochraniaczy 661. LINK! Mam właśnie takie ochraniacze. Według mnie są swietne. Zbyt dlugo w nich nie pojezdziłem jednak. Tu masz link do tematu z ich opisem http://forumrowerowe.jgc.pl/ochraniacze-66...rac-t14516.html
Nasher Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 mmmak napisał http://www.allegro.pl/item108183275_ochran..._race_lite.html polecam takie" ja osobiscie polecam w tej cenie te ochraniacze http://allegro.pl/item110364142_661_race_l...najtaniej_.html sam je mam i sa lepsze poniewaz maja 5 a nie 3 paski trzymajce ochraniacz i zaslaniaja czesc lydki
Gavron Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Nasher przeciez to jest to samo w każdym razie mam je i polecam
bikerman Napisano 15 Czerwca 2006 Napisano 15 Czerwca 2006 Ochrona, ochrona, ochrona.......bez ochraniczy nie umiem już skakać......przyzwyczajnie........
Nasher Napisano 16 Czerwca 2006 Napisano 16 Czerwca 2006 Gavron a no fakt sorry ale jakos mi sie pomyliło
MarcinN Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 Nie polecam 661 race lite - jeździłem na pożyczonych od kumpla, niby wszystko wporządku, ale co jakiś czas trzeba je poprawiać. Otatnio kupiłem 661 race, są zaiste nic się nie zsuwa podczas ostrej jazdy, skoków, gleb czy nawet chodzenia, wentylacja jest w miarę dobra ale przy ostatnio panujących temperaturach bliskich 30*C i dużej wilgotności powietrza w lesie średnio to pomaga. Lepiej dopłacić te parę złotych i mieć race'y. Co do 4x4 to może i są lekkie, ale nie widzę sensu ochrony całej łydki, rzadko kiedy można rozciąć sobie skóre np. pinem a co dopiero mówić o wywałkach, żeby noga była ułożona w ten sposób no i ta wentylacja :/ . Pozdrawiam.
Gość hopper Napisano 18 Czerwca 2006 Napisano 18 Czerwca 2006 Ja osobiście polecam tak jak kolega wyżej 661 Race'y. mam je i uważam że są zaje....e, nie zsuwają sie i chronią bardzo dobrze uwierz mi. owszem przy dużych temperaturach pocą sie nogi ale nie wiem czy są jakieś ochraniacze , w których np. przy 30C' nie poci sie noga. Jak nie jest tak gorąco to jest ok. Pozdro
pachfin Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 MarcinN - bardzo czesto rozcinam sobie lydke pedalem albo wlansie tam spadam, moze i czesciej niz na piszczel mam Race Lite'y i musze powiedzieć że się zsuwają - po jeździe zwykłej, podczas skakania sa na miejscu, nie przeszkadza to zbytnio noga poci się jak w każdych innych
wariat Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 a mozecie powiedziec w jaki spsob sie zaklada racy?? chodzi mi o to czy na rzepy wszystko jest czy moze noge trzeba przekladac
pachfin Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 wszytko na rzepy i nic nie trzeba przekladac
wormage Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Napisano 20 Czerwca 2006 ja posiadam Fox Standard i poweim ze warto bylo kupic. cena normalna i dobra jakosc
Yakochamochi Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 co daja ochraniacze uhmm a co to ? Joke oczywiscie ochraniaja nas przede wszystkim a polecam 661 wygodne i wogle OK
Panika Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Ochraniacze na golenie i kolana+kask to podstawa- sam sie o tym przekonałem(szyte kolano, całe pół miesiąca bez roweru ).Polecam 661 racelite.Są bardzo wporządku nie zsuwają się, i kosztuja 125 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.