jurasek Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 napęd czyszczę jak już trzeszczy... smaruję zwykłym najtańszym smarem grafitowym. zbytnio sie tez nie przejmuje marketingowym zaleceniom producentów o konieczn0ści stosowania zmian łancuchów jeżdże na tanim napędzie i jak do tej pory zmieniam napęd raz w roku, na wiosne, szacunkowy przebieg 7000 km ale smar grafitowy? jak czesto czyścisz naped ? czy tez twój napęd to jedna bryła szajsu ? /taka naturalna miska olejowa z drogowego brudu / zagladałes do naszego działu konserwacji łańcucha ? pytania zadaje bo sam stosowałem grafitowy , dopoki nie trafiłem na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefe Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 zbytnio sie tez nie przejmuje marketingowym zaleceniom producentów o konieczn0ści stosowania zmian łancuchów jeżdże na tanim napędzie i jak do tej pory zmieniam napęd raz w roku, na wiosne, szacunkowy przebieg 7000 km ale smar grafitowy? jak czesto czyścisz naped ? czy tez twój napęd to jedna bryła szajsu ? /taka naturalna miska olejowa z drogowego brudu / zagladałes do naszego działu konserwacji łańcucha ? pytania zadaje bo sam stosowałem grafitowy , dopoki nie trafiłem na forum no to ty czytasz i robisz 7000km a ja na tym robię jakieś 9000 km (cena kaseta + łańcuch około 80 złotych i tubka smaru za 2 złote) jak często? jak trzeszczy czyli co kilka wypadów... od około 100 do kilkuset km. miska olejowa i bryla szajsu? nie łapię o co chodzi... nie zaglądałem... wiem jak się konserwuje takie rzeczy... nie jestem ignorantem w sprawach technicznych... mam nawet wykształcenie techniczne. smar grafitowy jest tani i zdaje egzamin... nie czepia się tego syf z drogi, nie zmywa tego deszcz... oczywiście nie smaruję tego bardzo obficie... trochę smaru na całej długości i wewnętrzna strona łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 stefe zapraszam do debaty o wyższości smaru grafitowego nad czyms innym cała dyskusję o smarze grafitowym poniżej tego zaproszenia usunąłem jako OT wracamy do metod wielołańcuchowych pozdrówko porządkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zordiak Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 1x pc-68 :wink: Co nie zmienia faktu ze i tak jestem przeciwnikiem jazdy wielołańcuchowej :wink: Edit: mam korbe Deore 2005 Dlaczego jesteś przeciwnikiem jazdy wielołańcuchowej? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.