Martinus Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam. Po prawie 10 latach postanowiłem pojeździć moim rowerem. Ogólnie jest kich bo słabo hamuje, linki posiekane, nie działają wszystkie przerzutki z tyłu. Humulce: Klocki mam takie: Przeszukałem cały net i nie mogę takich znaleźć . Jakie by pasowały ? Już nawet mogą być całe hamulce ze szczękami itp. Aktualnie są takie: Linki to nie problem kupić. Jeśli chodzi o przerzutki to kiedyś siostra mi zahaczyła linką co jest przy aparacie i już nie dało się dobrze wyregulować by działały wszystkie przerzutki. Zmiana aparatu i linki coś da ? Jeśli tak to jaki aparat ? Aktualnie wygląda tak: Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Co do hamulców, to rzeczywistą poprawę hamowania uzyskasz przez zmianę całych hamulców na V-Brake. Musisz wymienić komplet, razem z klamkami i linkami. Hamulce typu Canti też można próbować wyregulować, ale kosztuje to sporo cierpliwości, a efekt będzie i tak marny. Koszt kompletu hamulców v-brake to +/- 100zł za klamki i ramiona, plus 10-20zł za linki. Mowa oczywiście o nowych podzespołach, bo używki można znaleźć pewnie taniej. Jeżeli chodzi o przerzutkę, to sprawdź, czy nie jest skrzywiony hak przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinus Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Skoro zmiana hamulców to co myślicie o tym ? Hamulec SHIMANO ACERA BR-M422 na 2 koła V-BRAKE http://allegro.pl/show_item.php?item=4132389141&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.