redix Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam Chciałem kupić wiatrówkę Endura Pakajak, niestety nie było to kupiłem http://www.decathlon.pl/kurtka-przeciwdeszczowa-na-rower-mska-id_8221264.html Przeznaczenie: do intensywnej jazdy rowerowej w wietrzną i deszczową pogodę. Nieprzemakalna, oddychająca, wentylowana. Przeceniona na 160 zł i tak się teraz zastanawiam czy dobrze zrobiłem, czy jednak poczekać na Pakajak ? Może ktoś ma taką kurtkę i coś o niej powie? Będzie służyć na dojazdy do pracy, kiedy rano jest jeszcze chłodno tak jak teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Niewiele to z pakajakiem ma wspólnego. Pakajak to bardzo cienka wiatrówka (czyt. zero termicznej ochrony jako takiej - całość działania to ochrona przed wiatrem, świetnie oddycha). Pakajak przemoknie. To z decathlona to coś z membraną (więc oddychalność pewnie marna), wygląda na w miarę grube. Wg mnie - nie ma co porównywać. Inne cele obu. Być może masz złe wyobrażenie o pakajaku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.