dzemi15 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam, dawno dawno temu jadąc do domu przy prędkości ok 50km/h przerzutka dostała się między szprychy. Efekt: zniszczony gwint i wykrzywiony hak. Nasuwa się pytanie jak to naprawić? Myślałem żeby wyprostować hak zaspawać gwint i od nowa nagwintować. Co o tym sądzicie ? Dodam ze rama jest z aluminium 7005. Poniżej zamieszczam zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Najprościej zastosować tulejkę naprawczą ... http://allegro.pl/tulejka-redukcyjna-haka-przerzutki-m12-1-m10-1-i4098968452.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 prostowanie + tulejka, z tym, że jest brzydko wykrzywiony i może Ci pęknąć, więc delikatnie, jak pęknie to już prawie na pewno spawanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Nie miałem pojęcia ze istnieje taka tulejka. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Wyprostowałem hak, nawet da rade zamontować przerzutkę niby jest ok ale nie do końca - jest trochę luzu, więc muszę zastosować w/w tulejkę. Nasuwa mi się pytanie czym naciąć gwint? Nawiercić? Czy skorzystać z gwintownika? Edit: Wpadłem jeszcze na jeden pomysł: skorzystać z kleju do gwintów. Mianowicie, wypełnić otwór klejem do gwintów, poczekać aż zaschnie, następnie nawiercić i nagwintować. Jaj myślicie który pomysł będzie najlepszym rozwiązaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Musisz mieć gwintownik 12X1 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 @up, doskonale o tym wiem. Tylko zastanawiam się czy skorzystać z tulejki czy z tego kleju, ponieważ boje się że jak wkręcę tulejkę to hak pęknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.