Skocz do zawartości

[plecak] Plecak na wyprawę?

arqs

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Chciałem zasięgnąć waszej opinii co do kompletowania ekwipunku na wyprawy. Wprawdzie sam mam już w tym jakieś doświadczenie, ale ostatnio zacząłem się zastanawiać nad kupnem i zabraniem na dłuższą wyprawę także plecaka z bukłakiem. Nie kupiłem jednak jeszcze plecaka, ponieważ mam pewne wątpliwości co do zasadności zabierania takiej rzeczy na dłuższą wyprawę, czy nie będzie ona bardziej krępowała niż pomagała. Wydaje mi się, że picie z bukłaka będzie bardziej komfortowe niż z bidonu czy butelki z ciągłym zatrzymywaniem się. Jednak takie zatrzymanie w upale na rowerze nie jest przyjemne.

Właśnie zależy co rozumiesz pod pojęciem długa wyprawa? Ja ze swojej strony polecę

http://tienda24.pl/Plecak-rowerowy-Wisport-Bike-Bag-22-l-niebieski.html

Doskonale wyposażony świetny materiał nie jakiś tam "srylon" oraz system nośny w którym nie cieknie ci pot po plecach, a cena BArdzo konkurencyjna.

Jeśli masz na myśli sakwiarstwo i długie wyprawy, to nie poleca się plecaków, bo zwyczajnie są po dłuższym czasie nieco niewygodne, a jak masz sakwy, to w nie wszystko możesz upchać. Tak samo  podczas takich podróży nie ma ciśnienia na czas i tempo i możesz się swobodnie zatrzymać i wyciągnąć picie z sakwy, zamiast wieźć na plecach bukłak. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...