Skocz do zawartości

[Problem] Manetka Sram x7

Szkielet13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam problem z swoją nową manetką sram x7 otóż gdy przełączam biegi od 9 do 1 wszystko jest ok tylko gdy z 1 zredukuje do 2 a następnie znów do 1 występuje charakterystyczne chrupnięcie przez które jestem pozbawiony pierwszego biegu . Bieg pierwszy dopiero odzyskuje gdy zjadę przerzutką na sam dół . Problem ten powstał gdy chciałem dokręcić śrubę pod manetką

132278481_exxrsxs.jpg

W tedy to pomyliły mi się kierunki (odkręć zakręć ) i przez przypadek odkręciłem przez co później musiałem rozkręcić całą manetkę aby przykręcić tą śrubę . Gdy rozkręciłem tą manetkę pierw na start wyleciała sprężyna napinająca gdy rozkręciłem już manetkę do końca i następnie skręciłem wystąpił ten problem . Wiecie może co musiałem źle włożyć że tak dziwnie działa ? 

Da radę to jeszcze naprawić czy zostaje wymiana na nową ;/ ? 

Możliwe że to przez sprężynę która jest na samej górze bo nie ukrywam delikatnie mi się wygięła ? Można kupić samą tą sprężynę ?

v44Yg2z-2_exxrahw.jpg

Napisano

Manetkę już naprawiłem . Trudno powiedzieć co było lecz dla osób którym zdarzy się to samo polecam rozłożyć ją całkowicie i na spokojnie składać. Myślę że w moim przypadku zawiniła górna lub dola sprężyna ponieważ po lekkim wygięciu obu sprężyn manetka znów zaczęła działać poprawie .

Pozdrawiam szkielet13

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...