Skocz do zawartości

[impreza testowa] kiedy i gdzie można testować różne rowery?

Groszkin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć zastanawiam się czy producenci a może dilerzy organizują imprezy gdzie można pojeździć różnymi rowerami w ramach testu. Ciężko jest kupić jakiś rower jeżeli wcześniej się nim nie pojeździć a sklepy nawet te stacjonarne nie dają takich możliwości za bardzo.

Czy takie testy ktoś robi w ogóle?

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Napisano

Też widziałem tego Canyona i na pewno pojadę zobaczyć chociaż raz do Jeleniej i pojeździć którymś fullem :)

Za darmo ogólnie ciężko znaleźć coś takiego, ale jest sporo miejsc, gdzie wypożyczysz rowery za pieniądze na cały dzień. Np. Rychlebskie Stezky (tam są chyba rowery GT) albo Singltrek pod Smrkem, gdzie są najnowsze Treki http://www.trek-centrum.cz/katalog-kol/s-7 i w innym miejscu Agangi i ma ponoć być też Test Centrum Meridy. 

Napisano

jest taka możliwość np w najblizsza sobote na Slezy rowery Kellys - praktycznie wszystkie modele od szosy po enduro - emtb.pl. kaucja 300zl, test po wyznaczonym torze.

Na maratonach mtbmarathon.com mozesz przejechac nawet maraton (zawody) na rowerze Specialized - kaucja 500zl platna miesiac przed (niestety).

Z tego co wiem to w sklepach we Wroclawiu (na Hallera Specialized i IM MOTION w Palacyku/Biskupinie) jest mozliwosc wziecia rower na test na kilka dni albo weekend kosztuje to chyba 100zl/dzien, nie wolno startowac w zawodach i jak sie kupi rower u nich to ten test jest darmowy ale do sprawdzenia w sklepach bo nie jestem pewien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...