MatMax Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Jeżdżę w streecie i mam z tyłu przerzutkę. Potrzebna mi jest jakaś tania manetka (byleby nie gripshift) na tył. Przerzutka Acera, wolnobieg Shimano MF-TZ06. Nie wiem... może alivio ?? Jaką radzicie, żeby działała z tymi częściami. Chcę taką z dwoma dźwigniami (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa). Klamkomanetek nie chcę, bo kupuję niedługo nowe hamulce razem z klamkami. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solti Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Chcę taką z dwoma dźwigniami To się nazywa rapidfire. Ten wolnobieg ma 6 zębatek, a nowe manetki Shimano są projektowane pod najmniej obsługę 7 biegów z tyłu (altus). Może byc więc pewien problem, ale niech wypowiedzą się lepiej obeznani w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 (kiedyś SISy byly na 6:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 To jest coś pod mój wolnobieg ? a 7 działałyby (nie wrzucałbym poprostu jakiegoś) z moją 6 ?? Czy czeka mnie kupno 7... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 z tego co wiem to chyba da się wyregulować tak żeby działało... ale pewien nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 chyba , czy na pewno ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 mi jest trrudno powiedziec - mysle ze się da bez problemu - ale sam tego nie sprawdzalem... W razie czego kup manetkę, sproboj sie pobawic, a jak nie pojdzie to dokup kasetę. Tak btw - wolnobieg do podskakiwania to nie jest najlepszy pomysł... myślę że często będziesz musiał ośki wymieniać (w piaście z wolnobiegiem przy skoku dokonuje sie dźwignia która ma tendencje do łamania osi)- ale moze niech sie wypowiedzą ci co sie znają na tym wszystkim - bo ja jestem typowym xc + szosa... wiec daleko mi do latacza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.