Skocz do zawartości

[pompka] z wężykiem, do Presta i Schradera, 11 bar

WAK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem pompki do roweru. Obsługiwałaby dwa rowery - górski syna (2-4 barów - wentyl samochodowy) i moją miejską szosę ;-) (7-9 barów - wentyl Presta). W 90% korzystać z niej będę w domu, w 10% - przy rzadkich dalszych wyprawach - będą ją zabierał ze sobą, ale i tak chciałbym, aby była mała. No i zastanawiam się, co kupić. Na pewno powinna mieć wężyk - łatwiej taką pompka operować i przy zaworze Presta mniejsze ryzyko jego uszkodzenia. Czy powinna mieć manomentr? Przeglądałem forum (fora), oferty sklepów, recenzje i wytypowałem sobie takie pompki:

1. Zefal teleskopowa Profil Mini RG 01 - 11 bar, z manometrem na wężyku, do wentyli samochodowego i Presta, dł. 345 mm  - 129 zł

2. Giant Control Mini Road - 11 bar, bez manometru, ale z chowanym wężykiem, do obydu rodzajów wentyli, dł. 220 mm (recenzja YouTube) - 87 zł

3. Lezyne Pressure Drive M ABS 120 psi oraz Ciśnieniomierz Lezyne Pen Gauge 120 psi - ... - 159+99 zł ;-) ;-) ;-)

Tak naprawdę pierwsza jest bliska memu sercu ;-) - co o tym sądzicie?

Napisano

Lezyne posiadam i polecam, ale musisz mieć świadomość, że mimo wszystko w przypadku takich małych pompek opompujesz się jak głupi :)

Na Twoim miejscu kupiłbym do domu pompke stacjonarną z manometren np. beto (około 50 zł) - 5 ruchów i masz 2 bary, a na "wyprawy" coś mniejszego  :)

Napisano

Manometr raczej jest konieczny :) w dotyku między 4 a 7 barami w moich oponkach nie ma różnicy, a w komforcie jazdy wręcz przeciwnie.

Może zainteresuj się pompkami Sigma Lambda. Trudno je teraz dostać ale to chyba najwygodniejsza terenowa pompka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...