kregiel Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam, To co mnie bardzo zastanawia to że przy hamowaniu na nie utwardzonych drogach tylnym hamulcem rower strasznie wpada w wibrację. Klocki były wymieniane + odtłuszczona tarcza. Podejrzewam żę ten hamulec może mieć taką przypadłość. Czy mieliście już taki problem? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Jaką masz tarcze i oponę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Tarcze mam 160mm a opone Schwalbe Racing Rob. Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie rozmiar tarczy tylko jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 i Racing Ralph lub Rapid Rob (odnośnie Twojego Racing Rob). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Taką samą przypadłość mam na swojej tarczy Hayesa i u taty w rowerze w Tektro HDC300. Również zastanawia mnie czym to jest spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Też tak miałem, a tarcza to właśnie Hayes. Kilkanaście solidnych zjazdów na hamulcu i wibracje zniknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Odpada. Przejechałem prawie 4,5kkm z tą dolegliwością i nie jeden zjazd był w tym. Trudno, widocznie to musi tak wyć i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 W moich tektro draco pomaga wyczyszczenie tarczy (odtłuszczenie) i klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Wymiana tarcz zapewne pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kregiel Napisano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Myśle nad zakupem tarcz shimano deore. Może to rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
authorman Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Daj znać jak będzie po wymianie. Generalnie jestem trochę niezadowolony z tarcz Tektro. Myślę o wymianie i chyba zdecyduję się na deore. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi