kregiel Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam, To co mnie bardzo zastanawia to że przy hamowaniu na nie utwardzonych drogach tylnym hamulcem rower strasznie wpada w wibrację. Klocki były wymieniane + odtłuszczona tarcza. Podejrzewam żę ten hamulec może mieć taką przypadłość. Czy mieliście już taki problem? Pozdrawiam. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2014 Jaką masz tarcze i oponę ? Cytuj
kregiel Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 Tarcze mam 160mm a opone Schwalbe Racing Rob. Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie rozmiar tarczy tylko jak wygląda. Cytuj
afly Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 i Racing Ralph lub Rapid Rob (odnośnie Twojego Racing Rob). Cytuj
kporys Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Taką samą przypadłość mam na swojej tarczy Hayesa i u taty w rowerze w Tektro HDC300. Również zastanawia mnie czym to jest spowodowane? Cytuj
DEVILEK Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Też tak miałem, a tarcza to właśnie Hayes. Kilkanaście solidnych zjazdów na hamulcu i wibracje zniknęły Cytuj
kporys Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 Odpada. Przejechałem prawie 4,5kkm z tą dolegliwością i nie jeden zjazd był w tym. Trudno, widocznie to musi tak wyć i tyle Cytuj
karolg Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 W moich tektro draco pomaga wyczyszczenie tarczy (odtłuszczenie) i klocków. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2014 Wymiana tarcz zapewne pomoże. Cytuj
kregiel Napisano 4 Maja 2014 Autor Napisano 4 Maja 2014 Myśle nad zakupem tarcz shimano deore. Może to rozwiąże problem. Cytuj
authorman Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Daj znać jak będzie po wymianie. Generalnie jestem trochę niezadowolony z tarcz Tektro. Myślę o wymianie i chyba zdecyduję się na deore. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi