Skocz do zawartości

[1899zł] Giant Revel 0 2014 vs Kross Level A2 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej jestem nowy na forum, co myslicie o Giant Revel 0 2014 ? interesuje mnie wasza opinia na temat tego roweru bo nigdzie nie ma opini na ten temat icon_sad.gif

czy Kross Level A2 2014 ?? taka sama cena 2 fajne rowery, który wybrać ??

Napisano

Siema packa87, szczerze to troszkę bym zmienił twoje kryteria :-) zamiast kross'a level A2 wybrałbym level A3 z 2013, model wyższy a i cena również taka sama :-) sam robiłem rekonesans co do tych rowerów. Wybrałem gianta revel 0, ale byłem bardzo bliski kupna krossa :P rozmawiałem ze sprzedawcami (właścicielami, maniakami) w sklepach w których były oby dwa modele więc nie było mowy o faworyzowaniu któregoś z powyższych chociażby z tego powodu że nie mają jednego z nich w sprzedaży, tak żeby mogli mi "wcisnąć" sprzęt z aktualnego stanu magazynu... Odpowiedzi na pytanie który lepszy były jednoznaczne Giant ! Lepszy stop aluminium, lepsze spawy, reszta na podobnym poziomie. Nie żałuje wyboru, jazda bardzo komfortowa (jak dla mnie, przesiadłem się z roweru za 800zł). Na zdjęciach w sieci nie prezentuje się tak jak na żywo, ma bardzo drapieżny wygląd, matowa czarna rama ma to coś, amortyzator pracuje, no powiedzmy dobrze... przerzutki rewelacja. siodełko twarde ale tyłek sie przyzwyczaii ;p jeśli potrzebujesz jeszcze jakieś info to z chęcią odpowiem na pytania choć odrazu mówie że jestem amator :-) mam nadzieję że jakoś pomogłem tym moim pierwszym postem :-)

Napisano

Siema mlody1 dzieki za konkretną odpowiedź :) szczerze mówiąc to i tak byłem bardziej przekonany do Giant Revel 0 2014 tylko chciałem zaczerpnąć troche wiedzy użytkowników tego roweru, bo nigdzie nie ma żadnych opinii na temat tego mudelu, jest moim zdaniem lepszy od krossa levela a2 z 2014r tak jak mówiłeś lepszy stop aluminium, rama wykonana w technologii AluxX ze zintegrowanymi sterami, hamulce TEKTRO HDC300, hydrauliczne, tarczowe a w krossie zwykłe V-brake-i, i kolor bardziej mi odpowiada ;)

Napisano

Czytam o tym giancie i:
Amor: XCT vs XCR
Przerzutka przód: M190 (Altus) vs najtańsze shimano
Przerzutka tył: Alivio vs Sram X5
Manetki: Acera vs Sram X5

Hamulce Tektro HDC 300 vs Hayes MX5
Giant jest lepszy w hamulcach i przerzutce przedniej, jednocześnie jest droższy o 300 zł. Giant ma za słabą ramę żeby był bazą pod rozbudowę. Za te dodatkowe 300 zł dostajesz lepsze hamulce, ramę i przerzutkę przednią kosztem przerzutki tylnej, manetek i amora. Wykorzystasz moc hydraulicznych hamulców?

Napisano

Szosuje dość szybko i w różnych warunkach pogodowych, dziś się przekonałem że deszcz to nie przeszkoda dla hamulców tarczowych, a po wjechaniu w las tarcza sie tak nie brudzi jak obręcz koła przez co v-ki traciły wydajność, nie jestem zawodowcem ale zapalonym amatorem, a +300zł to dla mnie dużo. Zawsze znajdzie się coś lepszego, ale w gruncie czy jest sens ? Dla 90% użytkowników revel 0 to kosmos :-) dla mnie taki jest :-) pozdrawiam

Napisano

Witam

Przyłączam się do pytania. Do wczoraj po licznych analizach byłem przekonany do A2 jednak coraz więcej słyszę o Giancie. Już mam mętlik w głowie. Bardzo prosiłbym o pomoc ludzi obeznanych w temacie. Rower planuję kupić w piątek na raty. Przyznam że to dla mnie spora suma. Nie chcę nierozsądnie wydać pieniędzy dlatego bardzo prosżę o pomoc.

Z góry dziękuję za poświęcony czas.

Pozdrawiam

Napisano

Ciesze się że mogłem pomóc :-) czekam na twoją opinie ! Jednego jestem pewny.... Zrobisz duże oczy i powiesz WOW jak go zobaczysz :-)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam, podepne się pod temat:) Mam pytanko do Mlodego 1, a mianowicie ile masz wzrostu i jaki rozmiar ramy masz w giancie?? też planuje zakup tego roweru i nie wiem jaki rozmiar ramy bedzie do mnie pasowal. U mnie w miescie jest tylko rozmiar 18 a sprzedawca doradzal mi zebym kupil z 20sto calowa rama:( moj wzrost 177cm. Z góry dzieki za odp. Pozdrawiam

Napisano

Hej Matej84 :-) mam 185 cm wzrostu i rame L, eLka jest przeznaczona na wzrost od 185 do 190 cm, dosłownie w zeszłym tygodniu jezdziłem ze znajomym który ma około 175/178 cm wzrostu i wsiadł na mój rower po czym stwierdził że jest za duży !!! Kolega jest kolarzem szosowym jak i górskim wiec wie co mówi :-) ja na Lce mam idealnie wyprostowane plecy, komfort jazdy jest duży, myśle że dla Ciebie rozmiar który jest u Ciebie w mieście byłby idealny na Twój wzrost, przy większej ramie miałbyś za bardzo wyprostowane ręce i po godzinie jazdy bolały by cię stawy. Nie mogę chyba wkleić linka z innej strony wieć skopiowałem z niej tabele którą ja się posłużyłem przy wyborze ramy i nie "przejechałem" się na niej :P

Rama M jest dla Ciebie :-) pozdrawiam :-)

S/M 17" 43 cm 167 - 174 cm

M 18" 45 cm 174 - 179 cm

M/L 19" 48 cm 179 - 185 cm

L   20" 51  cm 185 - 190 cm

Napisano

Ja posiadam Giant Revel 0 z 2013 roku i porównując z obecnym rocznikiem starszy ma trochę lepszy osprzęt jednak kosztuje trochę więcej. Ogólnie już na rowerku zrobiłem dość sporo km jak na mnie i bardzo sobie chwale. Dobry wybór, nie będziesz żałował.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...