Skocz do zawartości

[Oświetlenie] - Gdzie kupić CONVOY S2 + akcesoria ?

Lechitto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć !

Zdecydowałem się zainwestować trochę w dobre oświetlenie i postawiłem na CONVOY S2 , czytałem o tej lampce i w zupełności spełnia moje oczekiwania. Moje pytanie gdzie można kupić Najtaniej i ze sprawdzonego źródła  + skąd kupić ogniwa też dobre i niedrogie  :P Dzięki za polecenia :D

Napisano

Jak najtaniej to S2+ prosto z Chin. Bierz przesyłkę rejestrowaną:

Convoy S2+  [bierz z XML2 T6-4C]

Nitecore I4  [ładowarka, nie najtańsza ale b. dobra]

ładowarka na 2 ogniwa [tańsza; nietestowana tj mam podobną i jest OK ale czy środek ten sam - no idea]

uchwyt [pierwszy z brzegu]

Użyć kodu BLF - 5% czy 6% rabatu.

Najtańsze, a sprawdzone ogniwa to niezmiennie od woytazo http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11132 [dobrać właściwe, do S2+ zdaje się tylko unprotected]

Minus z Chin - trzeba się na 1-1.5mca oczekiwania nastawić.

ps. linki afilliated, jak dobrze doradziłem proszę skorzystać

Napisano

Cześć,

Convoya s2 razem z akcesoriami (akumulator, ładowarka, uchwyt na kierownicę) kupiłem w październiku od użytkownika dariusz70 z forum swiatelka.pl. Dariusz70 sprzedaje latarki ulepszone przez siebie - mocniej świecą, mają lepsze chłodzenie, mogą być wyposażone w sterownik pozwalający na samodzielne dowolne ustawienie trybów świecenia (polecam) itd. Są też nieco droższe ale jeśli nadal je sprzedaje to moim zdaniem warto dopłacić i mieć porządny produkt. Na forum swiatelka.pl można też trafić na inne świetne latarki, warto tam trochę poczytać. 

pozdrawiam

Napisano

Minus z Chin - trzeba się na 1-1.5mca oczekiwania nastawić.

Ja na swoją chińską latarkę i ładowarkę z uchwytem czekałem tydzień. Także nie jest tak tragicznie. Jedynie na akumulatorki czekam już od 19.03, także bierz je od woytazo

Napisano

Ja polecam jednak nowe akumulatorki z chin jednakże, zakupione listem rejestrowanym z dopłatą 1.7$, lub na fastech zabezpieczone(sprawdzałem pasują do convoyów, są bardziej uniwersalne) https://www.fasttech.com/products/0/10002357/1170700-authentic-samsung-icr18650-26f-18650-3-7v-2600mah lub https://www.fasttech.com/products/0/10002357/1170800-authentic-samsung-icr18650-26f-18650-3-7v-2600mah chwilowo niedostępne, ale w ciagu 3 dni raczej będą.

Napisano

Ja dziś równo po dwóch tygodniach otrzymałem latarkę i teraz czekam na bakterie, mam nadzieję, że nie będą szły jeszcze dwóch tygodni. Najlepsze z tego zamówienia to fakt, że zamówiłem wraz z latarką urządzenie do czyszczenia łańcucha i dostałem w oryginalnym pudełku z napisami tylko po polsku!  :w00t: Ogólnie zamówienie przyszło przesyłką nie rejestrowaną, dlatego polecam free shipping, bez dodatkowych kosztów. 

Macie może jakiś sposób na obejście zaporowych spreadów w PayPal?

Napisano

Alior kantor i płatność kartą rozliczaną w USD. Aktualnie $ po 3,01zł a nie za prawie lichwiarskie 3,17zł :P Inna sprawa, że przy takich cenach towaru to raczej nie będą duże różnice w cenie końcowej.

Napisano

No właśnie sam myślałem o jakiejś karcie walutowej do takich zakupów, ile taka opcja kosztuje ? I czy trzeba normalne konto tez mieć w takim banku czy można samą opcje wziąć? mam teraz w mBanku, ale coś czytałem że chyba Allior lepiej wychodzi?

Wysłane z Tapatalk za pomocą Samsung Galaxy Note 2

Napisano

No właśnie sam myślałem o jakiejś karcie walutowej do takich zakupów, ile taka opcja kosztuje ? I czy trzeba normalne konto tez mieć w takim banku czy można samą opcje wziąć? mam teraz w mBanku, ale coś czytałem że chyba Allior lepiej wychodzi?

Alior kantor prowadzenie, przelewy itp 0zł, karta również pod warunkiem dokonania 1 dowolnej transakcji bezgotówkowej. Zakłada się bez wychodzenia z domu pod warunkiem posiadania innego konta internetowego, żeby zrobić przelew inicjujący. Nie trzeba mieć normalnego konta w aliorze (kredytu też nie :P ). Karty są w usd, eur i funtach więc w sam raz na zakupy w necie i wakacje w Europie.

W mbanku chyba były jakieś opłaty jak nie za konto walutowe, to za kartę wirtualną, nie pamiętam dokładnie, ale nie mogło być dobrze, skoro mając tam konto założyłem walutowe w aliorze :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...