adriansocho Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Kupię opony do lajtowej jazdy, myślałem o Race King 29x2,2", może być coś w tym stylu. Mile widziane zwijane.
adriansocho Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 @mklos1 tak w wielkim skrócie typowe nizinne maratony. @zadra1965 boję się, że te małe klocuszki szybko się skończą, nie chcę opon o trwałości takiej jak Rocket Rony czy Wormdrive.
mklos1 Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Schwalbe RR (jakby nie rozwijał) to opony wybitnie w teren. Z tego co jednak widzę, ludzie zajeżdżają je na asfalcie, może stąd te opinie. Małe klocki z definicji będą zużywać się szybko.
zadra1965 Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 WTB Nano spokojnie wytrzymaja ok 6 kkm jazdy asfalt -teren . Tez byłem zaskoczony ich wytrzymałościa na scieranie.
MokryxD Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 W przypadku RK prędzej boczne ścianki zajedziesz jak bieżnik. Jednak to je bym wybrał. Na lajtowe trasy są spoko, a trwałość relatywnie wysoka. Modele drutowe/zwijane mają też dość niskie ceny porównując do opon Schwalbe.
MarcinGoluch Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Mam praktycznia nowe Conti Mountain King 2.4. Komplecik 120zl w tym wysyłka. Piszac "praktycznie nowe" mam na mysli opony ktore maja jeszcze "dlugie wlosy".
Mod Team anarchy Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2014 Wspomniane nano (pierwsze seryjne opony 29"!) jak pisał zadra są (w porównaniu z schwalbe czy contim) prawie niezniszczalne. Nie są "baloniaste" - raptem 52mm grubości ale.... w porównaniu z wspomnianymi dużo bardziej elastyczne i komfortowe. W dodatku jeżdżąc na niskim ciśnieniu (rzędu 1,5-2 bar) dużo lepiej pracują i nie niszczą się boki (co zauważyłem np w rara).Bardzo szybkie na asfalcie i twardym, po wodzie pojadą, w głębokim błocie ślizgają, miękka przyczepna guma o dziwo pomaga na korzeniach.A co najciekawsze - kompletnie nie robią wrażenia jak się na nie patrzy ps: ja żałuję, że do dziś WTB nie wypuściło ich w wersji 2,25 -2,3 - 2,5
adriansocho Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Będę pamiętał o tych Nano jak ktoś się mnie zapyta o poradę, jednakże w tym wypadku duży balon jest dla mnie ważnym elementem imidżu mojego roweru, który jest kluczowy dla mojego zadowolenia z jazdy (tak samo, albo i bardziej istotny jak poprawne zestawienie kolorystyczne roweru, a przecież jeszcze są zalety użytkowe). Konkurencję wygrał Wyścigowy Rafał -trochę węższy niż chciałem i trochę tańszy niż byłem gotów zapłacić. Rozsądnego moderatora proszę o niewyciąganie konsekwencji wobec osób, które pozwoliły sobie na lekki offtopic w tym temacie:)
Mod Team anarchy Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2014 Wyścigowy Rafaelo? A ile tego balona masz? Chyba, że kupiłeś 2,4 wersję kwestii estetyki nad funkcjonalnością nie komentuję ,w końcu każdy ma swojego konika....
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematu Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.