Skocz do zawartości

[nogi] ćwiczenia na wzmocnienie

mielonka

Rekomendowane odpowiedzi

Od SPD co najwyżej mogą boleć kolana. Moja rada to zrobić sobie przerwę kilka dni i robić podobny dystans co drugi dzień. Sama musisz dojść do optymalnej jazdy. Jak dla mnie nie ma lepszej metody na wyrobienie siły jak po prostu jazda na rowerze.

Bolą Cie w czasie jazdy czy podczas chodzenia itp? Regeneracja najważniejsza, i o ile teoretycznie po 20km nie trzeba tak naprawdę nie wiadomo ile odpoczywać, ale też nie wiemy ile wcześniej jeździłaś i co te 20km znaczy w porównaniu do Twojej kondycji. Ja bym na Twoim miejscu odpoczął ze 2 dni. Siłę i wszystkie inne cechy kondycji trzeba wyrabiać jeżdżąc, z czasem będzie lepiej :) 

Od pedałów zatrzaskowych dopiero mogą bardziej rozboleć nogi szanownej mielonki;)

Gdy mnie bolą mięśnie, zmniejszam intensywność jazdy lub robię przerwę kilkudniową (zamiast roweru, nie za szybki spacer z psem, albo całkowity odpoczynek) lub też zmieniam pozycję na rowerze (siodełko, kierownica - najwyżej pół centymetra). Zmiana miejsca podparcia stopy na pedale też może przynieść ulgę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...