jogi109 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Cze!. Posiadam: -Accent Airplane 29' (brak TR) -Schwalbe Rocket Ron (brak TR) -dużo chęci i wolnego czasu Problem: Chce zrobić z tego Tubless, głównie zależy mi na zbiciu chociaż 50g. Dlaczego w ogóle przechodzi mi przez myśl nie użycie mleczka? - nie mam kasy na mleczko - jestem lekki - jeżdżę szybko, ale uważnie i nie uprawiam DH, FR, ani tym podobnych - ot XC w górach. Mam kilka opcji w głowie, ale ta wydaje się być najsensowniejsza: Biorę obręcz, zakładam opaskę na obręcz, następnie dętka 20' z prestą, rozcinam i docinam na wewnętrzną szerokość obręczy. Biorę silikon ( ) i aplikuję w miejsce styku obręczy z oponą od wew. oczywiście, nakładam oponę, pompuję i cieszę się z wykonanej roboty. No tak, ale to ostanie zależy od tego, czy to się uda. Co o tym myslicie?
BikerLight Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Bez mleczka to chyba tylko UST i dedykowane obręcze. Silikon... obręcz to nie klop, tu się chyba nie sprawdzi
jogi109 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Kiedyś kleiłem taką jedną małą część w modelu samochodu 1:10, plastik-plastik. Taśma nie chciała trzymać, a kleju nie mogłem dać bo musiałem to czasem odkleić. Zastosowałem silikon, i bardzo ładnie trzymało, a jednocześnie nei było "na skałę". Ruszało się minimalnie. Dlatego pomyslałem, ze jako elastyczna spoina połączy mi te dwie rzeczy. Mógłbym tak jak wszyscy zrobić ghetto, ale to bez sensu, bo waga ta sama. A w kołach akurat chciałbym urwać.
Klosiu Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.