Skocz do zawartości

[zawody] podział klas ze względu na wiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam 15 lat. Mam zamiar pojechać na jakieś zawody. Sporo czytałem już o tym na forum ale dalej jestem zielony :/ . Jestem z Białegostoku. Do jakiej klasy bym się załapał? Oprócz maratonów i DH jakie są jeszcze zawody? Proszę o wyrozumiałość- wiem, że pytania są banalne. Dzięki za odpowiedź :) 

Napisano

Najczęstsze zawody to XC (krótka, trudna runda - jedziesz po niej kilka razy) i właśnie maratony.

Wejdź na stronę danego cyklu/wyścigu i zobacz gdzie się łapiesz, na Bikemaratonie jesteś wśród najmłodszych czyli junior młodszy: http://bikemaraton.com.pl/tabela_kategorii2014 

dobry wiek na początek przygody ze ściganiem, jakbyś się wkręcił to mógłbyś mieć dobre wyniki, np. w kategorii junior już byłbyś nieźle rozwinięty 

• Mod Team
Napisano

W maratonach podchodzisz pod M1 ale bez pisemnej zgody opiekuna prawnego nie pojedziesz.

Poczytaj regulamin pierwszego z brzegu maratonu.

Rower na początek da radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.