Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witamm !

Mam problem. około 4 miesiące temu kupiłem rower Giant Xtc composit er1. Problem dotyczy trzeszczenia podczas najechania na przeszkodę tylnym kołem. Raz trzeszczy a raz nie zależy czasem też przy pedałowaniu na stojąco trzeszczy a raz nie. Cały rower wyczyściłem rozebrałem i złożyłem oprócz korby i suportu. Rama sprawdzona nigdzie nie pęknięta, nie ma nawet rys. Jeżeli tutaj mi nikt nie pomoże zabiorę rower do serwisu na sprawdzenie. Całą specyfikacja w linku poniżej

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/xtc.composite.29er.1/17695/74018/#specifications

Z góry dzięki za pomoc i debatowanie nad tą sprawą :)

Napisano

nie raczej nie, jarzmo jest dokręcone mocno na stojaku nie ma , tylko jest przy jeździe przy użyciu siły lub najechaniu na przeszkodę

Napisano

mnie ciekawi twoj tok rozumowania podczas zakladania i wyboru miejsca dla tego tematu... 

wrzuc smar w oske, zacisk, mechanizmy tylnej piasty, pozniej korbe, pedaly, sprawdz buty, ktore czesto trzeszcza

Napisano

Jak trzeszczy przy pedałowaniu na stojąco to sztyca albo jarzmo nic do tego nie ma. suport, korba, pedały, ewentualnie mocowanie tylnego koła. Tych podejrzanych bym typował :).

Napisano

wrzuc smar w oske, zacisk, mechanizmy tylnej piasty, pozniej korbe, pedaly, sprawdz buty, ktore czesto trzeszcza

Tylko smaruj i sprawdzaj po kolei, nie wszystko na raz :icon_cool:

Inaczej się nie dowiesz, co bylo przyczyną.

Zacznij od sztycy...

Napisano

Albo odkręć wszystko od ramy i pouginaj ją w różnych kierunkach (zwłaszcza tył, ale również podsiodłówkę. Być może w ten sposób stwierdzisz, że to tylko pękanie ramy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...