kitof26 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witamm ! Mam problem. około 4 miesiące temu kupiłem rower Giant Xtc composit er1. Problem dotyczy trzeszczenia podczas najechania na przeszkodę tylnym kołem. Raz trzeszczy a raz nie zależy czasem też przy pedałowaniu na stojąco trzeszczy a raz nie. Cały rower wyczyściłem rozebrałem i złożyłem oprócz korby i suportu. Rama sprawdzona nigdzie nie pęknięta, nie ma nawet rys. Jeżeli tutaj mi nikt nie pomoże zabiorę rower do serwisu na sprawdzenie. Całą specyfikacja w linku poniżej http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/xtc.composite.29er.1/17695/74018/#specifications Z góry dzięki za pomoc i debatowanie nad tą sprawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 a nie masz luzów na jarzmie? I efektem jest trzeszczące siodło? czy na stojaka też tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 nie raczej nie, jarzmo jest dokręcone mocno na stojaku nie ma , tylko jest przy jeździe przy użyciu siły lub najechaniu na przeszkodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 mnie ciekawi twoj tok rozumowania podczas zakladania i wyboru miejsca dla tego tematu... wrzuc smar w oske, zacisk, mechanizmy tylnej piasty, pozniej korbe, pedaly, sprawdz buty, ktore czesto trzeszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Jak trzeszczy przy pedałowaniu na stojąco to sztyca albo jarzmo nic do tego nie ma. suport, korba, pedały, ewentualnie mocowanie tylnego koła. Tych podejrzanych bym typował . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz94N Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Miałem ten sam problem w b'twinie, okazało się, że kaseta była niedokręcona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 wrzuc smar w oske, zacisk, mechanizmy tylnej piasty, pozniej korbe, pedaly, sprawdz buty, ktore czesto trzeszcza Tylko smaruj i sprawdzaj po kolei, nie wszystko na raz Inaczej się nie dowiesz, co bylo przyczyną. Zacznij od sztycy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Albo odkręć wszystko od ramy i pouginaj ją w różnych kierunkach (zwłaszcza tył, ale również podsiodłówkę. Być może w ten sposób stwierdzisz, że to tylko pękanie ramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 niech ktoś przeniesie temat... problemy ze zużytym bębenkiem w peak-u 29 też będziemy załatwiali w tym dziale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi