Skocz do zawartości

[maraton] Dolsk MTB Maraton 2014

basika

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przed startem włączyłem endomondo i naliczyło dokładnie 41,78km. Szkoda, że zrobił się mały zator na początku maratonu. Ja ogólnie jestem zadowolony ze swojego startu. Do organizacji też nic nie mam, choć nastawiłem się na 36-39 kilometrów a w rzeczywistości trzeba było jeszcze trochę pociągnąć. Spożyjcie w miarę szybko izotoniki, które każdy uczestnik otrzymał na początku, przeważnie miały datę ważności do 20 kwietnia. : )

Napisano

Fabryczne izotoniki nie psują się nawet wlane do bidonu i zostawione na tydzień :).

Laczek, k....! ;)

A tak mi się dobrze jechało, jeszcze w dobrej grupie przejechaliśmy ten asfalt pod wiatr w okolicach 35 km/h, a już w tym śmierdzącym rozjechanym rzepaku przed punktem widokowym prawie glebnąłem na zakręcie i wtedy zauważyłem szmatę pod przednim kołem ;). Ale mimo założenia dętki i samotnej jazdy przez ponad 30km (choć w końcówce już bywała walka) wynik tylko 5 minut gorszy niż w zeszłym roku, więc jestem dobrej myśli co do formy. I tylko 43 miejsce open. Ale naprawdę świetnie mi się jechało, parę niedociągnięć w treningu zauważyłem, ale wszystko do poprawienia.

Napisano

Ja tam debiutowalem, i szczerze myslalem ,ze bedzie delikatnie lzej. A tutaj ogien od samego poczatku do konca srednie tetno z wyscigu 169 wiec naprawde nie bylo proznowania. Wedlug gpsu wyszlo mi 41,5 km. Dobrze ,ze jednak wzielem dwa bidony bo chwilami slonce grzalo i sie przydalo. Musze przyznac ,ze albo ludzie maja dobra forme albo u mnie jej brak, jak na debiut mysle ,ze nie najgorzej 257 open.

Do poprawy na pewno szybsze wchodzenie w zakrety bo tutaj duzo chodzilem, max predkosc podczas koncowki i zjazdu 59,5 km/h!

Napisano

Ja nienawidzę takich szybkich zjazdów, nie wiem jak u Was było, ale w Świeradowie ludzie grzeją strasznie szybko i można popędzić ile tylko fantazja nas poniesie, bo jest i stromo i długo w dół, ale kurcze jak sobie pomyślę co bym sobie zrobił ja się wywrócę, to.... boli hehe :D Wolę mniejsze prędkości, ale za to techniczne sekcje ;P

Napisano

W sumie to były tylko dwa takie zjazdy, jeden krótszy, drugi dłuższy i to pod koniec, a takie odcinki są dobre bo przez tą chwilę nogi troche odsapnąć mogą ;)

Wystukane z Lumii 800

• Mod Team
Napisano

szczerze myslalem ,ze bedzie delikatnie lzej. A tutaj ogien od samego poczatku

W zamierzchłych czasach na moim pierwszym maratonie miałem takie same odczucia. Grzejesz na maksa, płuca wypluwasz a obok wyprzedzają jadąc jak by bez wysiłku.

Musze przyznac ,ze albo ludzie maja dobra forme albo u mnie jej brak,

Pewnie i jedno i drugie. Trzeba jeździć na zawodach bo dopiero wtedy widzisz swoje miejsce w szeregu i ile potrzeba jeszcze treningu i czego brakuje.

Napisano

Na stronie zostały podane nieoficjalne wyniki. Na 414 uczestników maratonu na dystansie mini zająłem 158 miejsce, z którego jestem bardzo zadowolony. Nie ma natomiast jeszcze zdjęć na stronie Foto MTB. A może nie wyszykuje tylko mojego numeru..

Napisano

Ooo widać kolega pierwszy raz w Dolsku :) to standardowy bonus na rozpoczęcie sezonu. Pamiętaj że cały cykl jest "for fun" można się spodziewać wielu niespodzianek w przeciągu sezonu

Napisano

Ma ktoś jakies info o zdjęciach i wynikach ? dystans był koło 43 km ;)

Witam. Zdjęcia z Dolska są już www.FotoMTB.pl oraz zajawka na www.facebook.com/Fotomtbpl

Zapraszam i do zobaczenia w Olejnicy. Będziemy czekać gdzieś w krzakach z naszymi obiektywami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...