Gość krzysiekx84 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Dodatkowo doszedł mi inny problem jak już piszczenie przeszło po wymianie klocków i odpowietrzeniu z nowym płynem z tej okolicy po naciskaniu klamki ulatuje mi płyn. Czy to jakiś nadmiar czy coś się popsuło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Prawdopodobnie popsuta membrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 A da się to popsuć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikaze33 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Jakie klocki są oryginalnie zamontowane w tym modelu hamulca? organiczne? chciałbym poprawić pracę przedniego bo jest lipa przy mojej wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 A da się to popsuć?? Tak da się . Jeżeli przy odpowietrzaniu dopychałeś na siłę więcej płynu w układ lub odpowietrzyłeś na wysuniętych tłoczkach a potem na siłę je rozepchałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Tak da się . Jeżeli przy odpowietrzaniu dopychałeś na siłę więcej płynu w układ lub odpowietrzyłeś na wysuniętych tłoczkach a potem na siłę je rozepchałeś . I jak to teraz naprawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 1. Jeżeli znajdziesz samą membrane w co wątpię to ją wymienić. 2. Jeżeli dorwiesz inną klamkę to wymienić samą klamke . 3. Jeżeli pkt 1 nie wyjdzie to wymienić cały hamulec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 1. Jeżeli znajdziesz samą membrane w co wątpię to ją wymienić. 2. Jeżeli dorwiesz inną klamkę to wymienić samą klamke . 3. Jeżeli pkt 1 nie wyjdzie to wymienić cały hamulec . A jakoś zakleić ten otwór?? w jakim celu on tam w ogóle został stworzony?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Zaklejenie otworu nic nie da . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Zaklejenie otworu nic nie da . A jednak nie było potrzeby klejenia, akurat w tych hamulcach po zdjęciu pokrywy po całości jest uszczelka gumowa. Przeczyściłem, ułożyłem, skręciłem i... pięknie, nic nie wycieka Jakie klocki są oryginalnie zamontowane w tym modelu hamulca? organiczne? chciałbym poprawić pracę przedniego bo jest lipa przy mojej wadze. Oryginalne to żywiczne, ja zmieniłem na metaliczne A2Z i z przodu bardzo ładnie łapie, widać różnice, tylko tył mi się jeszcze nie dopracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
authorman Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Mam Tektro Draco. Wymieniłem z klocki hamulcowe z oryginalnych na półmetaliki A2Z. Nie było rewelacji.A pisk był taki, że raz mnie kobieta opierniczyła, że ją straszę Teraz zmieniłem na żywiczne BBB i jest kurde dużo lepiej. Tarcza była w każdym przypadku odtłuszczana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatekMateusz Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 hej ile kosztują dwa kompety(zacisk manetka kable bez tarcz, zalane gotowe do założenia) takich hamulców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Nie jest to samo ale podobne http://allegro.pl/hamulce-tektro-draco2-nowe-komplet-i4218213225.html Wydaje mi się że nawet bardziej poręczne. Napisz zapytaj ile chce przy zakończeniu aukcji przed czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatekMateusz Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 pytam bo mam takie i zastanawiam sie ile kosztują i czy mi sie opłaca sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krzysiekx84 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 (edytowane) pytam bo mam takie i zastanawiam sie ile kosztują i czy mi sie opłaca sprzedawać? Ja swoje będę sprzedawał po powrocie z poligonu i zamienię na deore BR-m615 lub coś lepszego w zależności kto jak mi doradzą osoby z forum, ale do tego jeszcze troche. A jak chcesz wystawić na allegro to najlepiej w licytacji każdy na tyle na ile będzie uważał że są warte to tyle zalicytuje. Albo napisz w odpowiednim dziale i poproś o wycenę. Edytowane 11 Maja 2014 przez krzysiekx84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JGR Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Chcę wymienić tarczę z 160 na 180 w HDC-300 czy ACCENT FREEZER będzie lepsza czy Avid HS1 Ja zmieniłem właśnie fabryczne Tektro na HS1 i znacznie lepiej działa hamulec, tzn: jest sztywniejsza, cichsza i odnoszę wrażenie, ze ogólnie lepiej hamuje. Na razie bez zmiany fabrycznych klocków Tektro. Zrobiłem identycznie przy poprzednim rowerze GT i odczucia identyczne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikaze33 Napisano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Miałem je wymieniać na lepsze ale te zdają egzamin w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 z racji,ze jestem nowy na forum to witam wszystkich w tym watku. chcialbym dorzucic kilka slow o tych hamplach. u mnie w haibike'u docieraly sie dosyc dlugo (80km) po miescie. na przedni zastosowalem czyszczenie tarczy i klockow alkoholem izopropylowym oraz przetarcie klockow na sciernicy diamentowej o malej gradacji. pozniej znow sie troche docieraly. aktualnie przy mocniejszym zacisnieciu stawiaja rower na kole. moze nie jednym palcem ale w gruncie rzeczy nie wiem czy tego wlasnie potrzebuje i chce takze troche cierpliwosci. mysle, ze hamulce nie sa zle zwlaszcza porownujac do innych, drozszych ( gdzie ludzie tez maja problemy ze sila hamowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giant3talon Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam, mam pytanie: Jakie klocki kupić do tyxh właśnie hamulców tektro HDC300? na allegro i w sklepie u mnie nie mają takowych:/ Dziwne że Giant pakuje jakieś wynalazki do seryjnych rowerów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie jakiś tam wynalazek tylko przyzwoite budżetowe heble. A pasują klocki od Tektro Auriga, Draco, Aquila, Shimano Deore m515 itp, np: http://www.24bike.pl/sklep/rowerowe-klocki-metaliczne/85-shimano-deore-tektro-draco-auriga-klocki-clarks-vrx811.html i wielu innych firm. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez ugupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giant3talon Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Dzieki kolego. Są dobre rzeczywiście, ale nic o nich nie ma w internecie dlatego zapytałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Podbije temat. Czy ktos z posiadaczy hdc 300 przesiadl sie na hample shimano deore badz slx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Ja nie . Ale jeździłem na obu po serwisie - znaczy serwisowałem rower z tymi hamulcami i byłem na jeździe testowej . HDC300 ma mniej mocy od deore/slx ale za to twardszą klamkę . Jeśli masz wybór Deore/SLX vs HDC300 to zdecydowanie shimano mimo iż sympatykiem tej marki nie jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 wymienilem te hdc na deorki m615. klamki strasznie mi sie podobaja w tym shimano. niestety pogoda nie pozwala zeby wyjechac rowerem i dotrzec klocki ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi