dawid9999 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam, po zmianie obręczy na inne moje koła oddają dziwny odgłos, przypominający kiedyś taki bajer w postaci kulek które się nakładało na szprychy, albo odgłos przypominający dźwięk kulek w piaście jakby brakowało czegoś, od razu chciałbym dodać że to nie wina piast, ponieważ były niedawno rozbierane do zera, czyszczone i smarowane, ogólnie bardzo mało używane były, złożone zostały prawidłowo, podaje zdjęcia i nagranie może pomoże. http://www.fotosik.p...3cd4bdbf37.html http://www.fotosik.p...f62a5fa498.html http://www.fotosik.p...c852ab9294.html http://speedy.sh/Fazse/rower.rar
mklos1 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Luźne szprychy. Oddaj koło do serwisu na centrowanie.
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2014 Sam składałeś koło? Jak nie to może być taka sytuacja ze nypel wpadł w komorę obręczy. Jak już wpadnie bardzo trudno go stamtąd "wytelepać", a jak się go zostawi to będzie "dzwonić".
Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2014 Poza irytującym dźwiękiem niczemu to nie zagraża
dawid9999 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 No wlasnie glos mnie irytuje, poniewaz troche wydalem na rower, czesci nienajgorsze, naped cichy, a tutaj takie odglosy, rower sam od zera skladalem, kola do serwisu na centrowanie dawalem, zadnych wolnych nypli nie ma ktore moglyby utkwic w obreczy, sam skladalem zreszta ten dzwiek jest glosniejszy pod obciazeniem, a czasem nyple nie sa za waskie ? Moze ocieraja o obrecz ? Bo nawet ze zdjec widac ze troche miejsca jest wokol nypli, nie raz zmienialem detke i nic w srodku nie latalo
premier2 Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Liczysz na to, że ktoś Ci napisze, że te odgłosy z obręczy to OBCY?! Masz po prostu coś w środku obręczy - albo nypel lub jego część, albo wpadł tam jakiś kamyczek, czy inny śmieć. Jak chcesz się tego pozbyć, to uzbrój się w kupę wolnego czasu, zdejmij przynajmiej jedną szprychę i próbuj to wytrząść z obręczy...
dawid9999 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Znam sie na tyle i wiem ze tam nic nie ma, a co powiesz na to ze dzwiek jest silniejszy pod obciazeniem i ze na poczatku tak nie bylo, rzeczywiscie to chyba obcy, traktujecie ludzi jak umyslowych, mysle ze skoro ktos trafia na forum to ma troche pojecia i probowal wszystkiego, a w tym przypadku takich podstaw, bynajmniej ja tak uwazam, mozna zamknac
Classified Napisano 9 Kwietnia 2014 Napisano 9 Kwietnia 2014 traktujecie ludzi jak umyslowych Dawid, pogadaj ze mną. Ja nie traktuję Ciebie jako umysłowego. Żarty zartami,a tymczasem dziękiz a wyczerpujacey materiał dowodowy (włącznie z plikiem mp3). Zdejmij sobie oponę, wyjmij dętkę, zdejmij taśmę ochronną z obręczy i potrząśnij - czy Ci coś nie wypadło. Luzy szprych wychwycisz łapiąc po kolei za nachodzące na siebie szprychy w okolicach krzyża kciukiem i palcem wskazującym i ściskając - jak poddają się wiecej niż 2-5mm przy silnym ściśnięciu to jest luz - może być spory, wartow tedyd ać koła do naciagniecia i wycentrowania. Jak sam składałeś koło, to jest ryzyko że nie naciągnąłeś prawidłowo szprych albo popełniłeś błędy w zaplocie - zdarza się każdemu. Idź do dobrego mechanika rowerowego aby obadał koło i wskazał Ci błędy - przyda Ci się przy kolejnym zaplataniu. mozna zamknac Temat rzeka, zalezy kogo albo co
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2014 Zdejmij sobie oponę, wyjmij dętkę, zdejmij taśmę ochronną z obręczy i potrząśnij - czy Ci coś nie wypadło. Więcej to przez internet sie chyba nie da powiedzieć w tej sprawie.
dawid9999 Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 Wrescie konkret odpowiedz, a wiec przed zalozeniem tematu sprawdzilem to i to nie jest dzwiek czegos w srodku tym bardziej dzwiek jest silniejszy pod obciazeniem i kiedys tak nie bylo, pytam, poniewaz moze ktos mial podobny problem, kolo skladalem sam, a centrowanie oddalem do serwisu, wstawie zdj zaplotu i sprawdze te luzy, a powiedzcie mi czy przestrzen wokol nypla nie jest za duza ? Puklus no jednak mozna, przykladem jest classified
Schwefel Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 To samo napisał mklos w drugim poście ale go olałeś.
dawid9999 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 O f... nie widzialem tej odpowiedzi, ponaciagam szprychy i zobaczymy co z tego wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.