Skocz do zawartości

[zawody] Przemyśl Bike Town 2014

sznib

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

O ludzie :o Z długością hobby zdecydowanie przesadzili. W zeszłym roku widziałem że startowały osoby z różnym stopniem zaawansowania, chociażby np. ten młody rowerzysta, którego dopingował tatuś ;) Niestety w tym roku sporo ludzi nie zaryzykuje wystartować. Moim zdaniem hobby to max 20 km.

P.S. Myślałem też startować w mega jednak po zimie mam straszny spadek kondycji :( Starość nie radość...

Napisano

@sznib

Jest ciekawsza sytuacja, bo wyglada albo na sprzecznosc, albo na niedopatrzenie na ktorejs stronce - moze zweryfikujesz i zainteresowanym wrzucisz realne warunki na dystansach?

Otoz:: na stronce, ktora podales - na koncu i przed ostatnia fotografia stoi, ze (cyt.):

Jak w ubiegłych latach zawodnicy startować będą na trasach: Hobby (12km), Mega (35km) oraz Giga (65km). Są to bardzo dobre opcje dla każdego chętnego do startu, bo trasę można wybrać sobie stosownie do poziomu zaawansowania.

A na stronce wlasnej samej imprezy - na glownej, jako "Informacje dla startujacych", tez na samym dole, ze (cyt.):

Na dystansach Hobby, Mega i Giga rywalizacja odbędzie się na trasach o długościach od około 30 km do blisko 90 km w większości biegnąc drogami fortecznymi Twierdzy Przemyśl.

PS. I przy okazji moznaby ujednolicic info w necie.. :]

• Mod Team
Napisano

@sznib

Jest ciekawsza sytuacja, bo wyglada albo na sprzecznosc, albo na niedopatrzenie na ktorejs stronce - moze zweryfikujesz i zainteresowanym wrzucisz realne warunki na dystansach?

Otoz:: na stronce, ktora podales - na koncu i przed ostatnia fotografia stoi, ze (cyt.):

Jak w ubiegłych latach zawodnicy startować będą na trasach: Hobby (12km), Mega (35km) oraz Giga (65km). Są to bardzo dobre opcje dla każdego chętnego do startu, bo trasę można wybrać sobie stosownie do poziomu zaawansowania.

A na stronce wlasnej samej imprezy - na glownej, jako "Informacje dla startujacych", tez na samym dole, ze (cyt.):

Na dystansach Hobby, Mega i Giga rywalizacja odbędzie się na trasach o długościach od około 30 km do blisko 90 km w większości biegnąc drogami fortecznymi Twierdzy Przemyśl.

PS. I przy okazji moznaby ujednolicic info w necie.. :]

Już prostuję, otóż w tym newsie informacje na temat długości tras były podane na pdst, artykułu po konferencji na której zaprezentowano pierwszą prezentację Bike Town Festival.

http://www.przemysl.pl/nasze_miasto/27353.html

O tym ze trasy zostaną zmienione dowiedzieliśmy się później i stosowny news jest na stronie:

http://www.bikeprzemysl.pl/index.php/newsy/z-przemysla-i-regionu/163-cyklokarpaty-coraz-blizej

@Sergi, ja i nie tylko ja, w pełni podzielamy opinię że trasa Hobby jest za długa. Komuś woda sodowa uderzyła i zamiast zrobić otwartą imprezę dla jak największej ilości miłośników MTB to taką trasą znacznie ograniczył ilość startujących ludzi. Szkoda...

Napisano

No tak, teraz jasne .. :confused:  Faktycznie szkoda.

Zastanawia mnie w takim razie inna rzecz. Bo ciagle to jest zgodne z Regulaminem CykloKarpaty. Z tego co patrzylam, tam sa dozwolone widelki od 10 do 30km dla hobby. Moze to tu jest przesada? Ja rozumiem manewrowanie dystansem pomiedzy 10 a 20 km, w takim zakresie plus urozmaicenia topograficzno-krajobrazowe nie jest przeciez trudno wprowadzac widoczne zmiany w kolejnych latach, zeby nie bylo powtorek i monotonii. Ale zmiany rzedu +/- 20km to jakby lekki przerost formy nad trescia, jezeli impreza ma miec naprawde charakter otwarty i promocyjny. W biegach schodza w dol na pol- i cwiercmaratony, albo inne okazjonalne biegi paro-kilometrowe, zeby bylo jak najbardziej familijnie :yes:  a tu chyba poszlo w odwrotnym kierunku?

Zreszta, teraz juz pewnie rozlane mleko, ciekawe co na przyszlosc z tego wyjdzie. Powiedzcie, jak jest w innych maratonach, jakie przyjmuja granice dystansu na hobby?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...