Paulo852 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam.. kupiłem nie dawno rower i teraz zamierzam do kupić parę rzeczy. Licznik i tu trochę czytałem i skłaniam się do firmy Sigma , bo chciałem kupić z Lidla ale już nie było. Także chce kupić coś tak do 50 zł i zastanawiam się nad: http://allegro.pl/licznik-rowerowy-sigma-bc-5-12-gratis-i4076855426.html http://allegro.pl/licznik-sigma-bc-509-5-funkcj-polska-inst-2014-i4099807276.html http://allegro.pl/licznik-komputer-rowerowy-sigma-sport-bc-1009-i4091928608.html i który z tych będzie najlepszy lub jakiś inny może w tej cenie jest lepszy ? I jeszcze potrzebuje siodła bo to obecne jest zbyt twarde i potrzebuje coś miekkiego. I tu też tak bym chciał do 50 zł...dużo ludzi mówi by pójść do sklepu i przymierzyć tylko że ja takiego sklepu co się zajmuja takim czymś nie mam , tylko takie zwykłe rowerowe i one pewnie nie mają dobrych w ofercie. No i potrzebna jakaś dobra stacjonarna pompa z manometrem też tak do 50 zł. Żeby wytrzymała dobre parę lat a nie zaraz się popsuła. Chciałbym tak za wszytko zapłacić z 150 zł + ewentualna przesyłka. I najlepiej jak by dało to się kupić z jakiegoś jednego sklepu internetowego by nie płacić 3 razy za przesyłke. Proszę o pomoc Pozdrawiam!
Fenthin Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Najdroższy z wymienionych liczników ma kilka "bajerów", których w tańszych nie znajdziesz. Pytanie, czy są Ci potrzebne, czy chcesz tylko coś, co będzie wskazywało prędkość i dystans. Jakość identyczna. Nie wiem, jakie aktualnie masz siodełko, więc ciężko coś doradzić, ale może warto skierować wzrok w kierunku Accenta Derry. Podłogowa pompka do 50zł? Beto CMP-074.
Paulo852 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Potrzebne mi takie tam bajery: -aktulana predkość -pokonany dystans -calkowity dystans jaki pokonałem rowerem od początku założenia licznika -zegar - średnia predkość nie musi być ,ale fajnie jak by było -czas jazdy -żeby po zdjeciu licznika nie wprowadzać od nowa danych Jak opłaca się dopłacić to dopłace te 15zł.. niby to tak nie dużo ,ale ja jest o wiele lepszy licznik to czemu nie. Siodło posiadam obecnie Selle Royal Seta M1 Custom ,a to co podałeś to z wyglądu mi się podoba , tylko muszę jeszcze poczytać o nim opinie i jakieś testy. W tej cenie by było to najlepsze ? A pompa też , mi się podoba także zapewne kupie ją. Także jeszcze wybrac licznik i siodło.
Fenthin Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Te tańsze z wymienionych przez Ciebie potrzeb nie mają tylko średniej prędkości. Musisz już sobie sam odpowiedzieć, czy jest Ci potrzebna. Żadne siodełko nie jest najlepsze, bo każdy ma inną "część zadnią." Ale ten Accent to dosyć bezpieczny, uniwersalny wybór.
Paulo852 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Dobra czyli jedynie jak wybierać licznik to z tych co podałem ,bo innych nie ma lepszych w tej cenie ? Tak samo jak i pompa ? A jakieś inne siodła mógł byś pokazać ? I najlepiej gdzie to kupić ? bo chce tylko zapłacić za przesyłke raz. Z siodłem się wstrzymam może na razie i wybiore do sklepów stacjonrnych i zobacze co mi zaoferują.
Fenthin Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Z liczników w tych okolicach cenowych masz jeszcze VDO A4, Cateye Velo 5, 7, 8 Author CAT-5, CAT-8. Jakość podobna, funkcje w tańszych i droższych w zasadzie analogicznie jak w Sigmach. Co weźmiesz, Twój wybór. Z siodełek może zainteresuje Cię jeszcze Selle Italia Q-Bik lub Shiver. Na siodełka WTB, które mogłyby być dobrym wyborem, jednak zbyt mały budżet, chyba że używane. Gdzie kupić? Allegro. Pewnie całości w jednym sklepie nie dostaniesz, ale na dwie przesyłki pewnie się uda.
Paulo852 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Napisano 9 Kwietnia 2014 Ktoś mi powie gdzie mogę dostać licznik + pompke razem by zamówić za jednym zamachem i zapłacić raz za przysłke. Może być allegro jak i inne sklepy internetowe. Chodzi o licznik Sigma 1009 lub SIGMA BC 5.12 i do tego pompa Beto CMP-074
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.