Skocz do zawartości

[opony] Opony semi slick 26x1,75

gorzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, rozglądam się za w miarę lekkimi oponkami do moich Accent Airplane 26", z racji że będę jeżdził rowerem przeważnie po asfalcie, czasami lekki teren/szuter, oponka będzie semi slick w rozmiarze 26x1,75, jednak nie mogę się zdecydować która, na razie znalazłem takie typy:

1) Author Cross MTB 26x1,75 - waga 530g więc stosunkowo niewiele

2) Continental Tour Ride 26x1,75 - waga 650g

3) Schwalbe Land Cruiser 26x1.75 - waga niestety 760g

może macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje? :thumbsup:

Napisano
1) Author Cross MTB 26x1,75 - waga 530g więc stosunkowo niewiele

Bardzo fajna, budżetowa oponka produkowana przez panaracera i CST, dla Authora. Do ww. zastosowań jak znalazł. Ma tylko tę wadę, iż jako że jest wykonana z miękkiej mieszanki, dosyć szybko znika, ale za to przyczepność ma dobrą. Coś za coś.   

W rzeczywistości waży nieco więcej niż podaje producent. ok. 560g będzie.

Napisano

cienkun tak podejrzewałem że jeżeli opona lekka to musi być wykonana z miękkiej mieszanki, a co sądzisz o Continentalach z poz. 2? może coś innego;)

Napisano

znalazłem jeszcze Schwable Silento 26x1,75 - waga 625g - więc optymalna i chyba się na te oponki zdecyduje. Czy może ktoś wypowiedzieć się na temat Continental Travel Contact oprócz tego że kosztują ~100zł za sztukę?;)

Oponka 1,75mm wejdzie bez problemu na Airplan-a?

Napisano

Oponka 1,75mm wejdzie bez problemu na Airplan-a?

Oczywiście, tą obręcz ma 20,5 mm.  

cienkun tak podejrzewałem że jeżeli opona lekka to musi być wykonana z miękkiej mieszanki, 

Bez przesady, trochę wytrzymają jeżeli umiesz hamować. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...