Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] frame lock

marcyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Zakupiłem sobie dzisiaj za niespełna 5 € zabezpieczenie rowerowe typu frame lock o konstrukcji przypominającej pół bransoletki jaką strażnicy prawa zakładają na nadgarstki przestępców. (w tym momencie rodzi się we mnie myśl :woot:  czy nie lepiej kupić kajdanki którymi można "skuć" rower  :icon_question:  ). Nie mam wagi ale przypuszczam że waga zestawu oscyluje w granicach 0,5-1 kg. Zakupiony przeze mnie element zabezpieczający cechuje się średnią skuteczności ocenioną na 3 z pośród 5 możliwych gwiazdek. Jest to zabezpieczenie bardzo popularne w rowerach sprzedawanych w krajach Beneluksu. Stosuje się go zazwyczaj na tylne koło. Ma ktoś z Was doświadczenie w użytkowaniu takiego typu zabezpieczenia?  Montować to czy lepiej zostać przy grubszej lince? 

post-173272-0-47508300-1396613002_thumb.jpg

post-173272-0-99446600-1396613243_thumb.jpg

Napisano

@marcyk

Witam osobiscie uważam że jest to ciekawy dodatkowy element utrudniający kradzież roweru, oczywiście uniemożliwia on tylko odjechanie ale zawsze coś, może być uzupełnieniem linki (chociaż u-lock jest lepszym rozwiązaniem)

Co do kajdanek, to ciekawy pomysł, firma master lock wpadła na podobny pomysł i stworzyła Cuff Lock, ale cena... konkretna.  Ewentualnie zapięcia składane Abus Bordo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...