marcyk Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Witajcie. Zakupiłem sobie dzisiaj za niespełna 5 € zabezpieczenie rowerowe typu frame lock o konstrukcji przypominającej pół bransoletki jaką strażnicy prawa zakładają na nadgarstki przestępców. (w tym momencie rodzi się we mnie myśl czy nie lepiej kupić kajdanki którymi można "skuć" rower ). Nie mam wagi ale przypuszczam że waga zestawu oscyluje w granicach 0,5-1 kg. Zakupiony przeze mnie element zabezpieczający cechuje się średnią skuteczności ocenioną na 3 z pośród 5 możliwych gwiazdek. Jest to zabezpieczenie bardzo popularne w rowerach sprzedawanych w krajach Beneluksu. Stosuje się go zazwyczaj na tylne koło. Ma ktoś z Was doświadczenie w użytkowaniu takiego typu zabezpieczenia? Montować to czy lepiej zostać przy grubszej lince?
rowerzysta01 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 @marcyk Witam osobiscie uważam że jest to ciekawy dodatkowy element utrudniający kradzież roweru, oczywiście uniemożliwia on tylko odjechanie ale zawsze coś, może być uzupełnieniem linki (chociaż u-lock jest lepszym rozwiązaniem) Co do kajdanek, to ciekawy pomysł, firma master lock wpadła na podobny pomysł i stworzyła Cuff Lock, ale cena... konkretna. Ewentualnie zapięcia składane Abus Bordo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.