Skocz do zawartości

[rama] Jaką wybrać? Co z geo? Chińczyk czy branded one?

ukaniex

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam się nisko. Jako, że moje pomysły na rower ewoluują tak szybko jak ser z Lidla, postanowiłem zaryzykować i rzucić się na 650b. Niestety jeszcze nie jestem synem szejka ani nie mam start up'a wartego sryliony kosmodolców, muszę najpierw złożyć aby później się przekonać czy i ile utopiłem w tym przedsięwzięciu hajsu. Poszukuję ramy o geometrii zbliżonej do mojego poprzedniego roweru i znalazłem... jest to Giant XTC Advanced 27,5 w rozmiarze 16".

wsmxyw.jpg

Problem polega na tym iż moja ex rama była małą kichą, więc czy geometrię mogę swobodnie "przełożyć" na średnią kichę czy tu w grę wchodzą jakieś magiczne matematyczne obliczenia które na nowo zdefiniują moje potrzeby?

Od ramy poza powyższą geo wymagam również by była z "plastiku" i zaopatrzona w jakieś "nowoczesne" duperele, jak wewnętrzne prowadzenie linek, PP typu DM, tylna oś TA czy mocowanie hamulca zintegrowane. Jeżeli macie jakieś wizje i pomysły, śmiało. Na razie robię research. Zastanawiam się również nad ramami z Chyn, właściwie spełniają 99% moich oczekiwań.

PS. #1.

A: Dlaczego nie FS?

Uks: Ich weiß nicht so viel Geld haben.

PS. #2.

Czy piastę DT Swiss 190 Ceramic można zaadaptować pod oś 142x12 za pomocą conversion kit'ów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...