ukaniex Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Kłaniam się nisko. Jako, że moje pomysły na rower ewoluują tak szybko jak ser z Lidla, postanowiłem zaryzykować i rzucić się na 650b. Niestety jeszcze nie jestem synem szejka ani nie mam start up'a wartego sryliony kosmodolców, muszę najpierw złożyć aby później się przekonać czy i ile utopiłem w tym przedsięwzięciu hajsu. Poszukuję ramy o geometrii zbliżonej do mojego poprzedniego roweru i znalazłem... jest to Giant XTC Advanced 27,5 w rozmiarze 16". Problem polega na tym iż moja ex rama była małą kichą, więc czy geometrię mogę swobodnie "przełożyć" na średnią kichę czy tu w grę wchodzą jakieś magiczne matematyczne obliczenia które na nowo zdefiniują moje potrzeby? Od ramy poza powyższą geo wymagam również by była z "plastiku" i zaopatrzona w jakieś "nowoczesne" duperele, jak wewnętrzne prowadzenie linek, PP typu DM, tylna oś TA czy mocowanie hamulca zintegrowane. Jeżeli macie jakieś wizje i pomysły, śmiało. Na razie robię research. Zastanawiam się również nad ramami z Chyn, właściwie spełniają 99% moich oczekiwań.PS. #1. A: Dlaczego nie FS? Uks: Ich weiß nicht so viel Geld haben. PS. #2. Czy piastę DT Swiss 190 Ceramic można zaadaptować pod oś 142x12 za pomocą conversion kit'ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.