Skocz do zawartości

[pompka] Sigma Lambda

Opera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukałem wyprawowej pompki, która pozwoli mi w komfortowy sposób na pompowanie kółek w trasie.

I natrafiłem na taki wynalazek jak Sigma Lambda Analog (http://web.sigmasport.de/us/service_center/produkt_suport/sonstiges/?flash=1&typ=sonstiges). Jeśli dobrze rozumiem to Lambda jest mocniejszym wytrzymalszym modelem niż Alpha i dodatkowo posiada manometr. Posiada wszystko czego potrzebuje jednak nie bardzo wiem gdzie kupić oryginał.

Na allegro są tanie modele Alpha z manometrem więc chyba podróbki(w google archhive widać że Lambda kosztowała raczej wiecej ale to było 2 lata temu)?

Proszę o informacje od posiadaczy tych pompek gdzie kupić oryginał i jak go odróżnić od podróbek oraz informacje na jaki model się zdecydować(nie jestem pewien czy dobrze wyczytałem że Lambda to mocniejszy lepszy model)?

Napisano

Lambda na korpus wykonany z aluminium, więc jest bardziej wytrzymała niż alpha, która jest w całości wykonana z tworzywa.

Dodatkowo są wersje z manometrem zwykłym (oznaczone jako analog) oraz cyfrowym (digital).

Wydaje mi się że te pompki nie są obecnie produkowane i pochodzą z czeluści magazynowych. Miałem 2 alphy: w jednej pękł plastikowy cylinder, w drugiej padła końcówka. Ale ciągle działa lambda jet digital i ma fajną funkcję ustawienia ciśnienia progowego po którego przekroczeniu zaczyna pikać. Z tym że nie wiem czy i gdzie jest ten model dostępny :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...