Skocz do zawartości

[Co kupić?] Pomoc w wyborze Trekking-a

zbychumax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chce kupić pierwszy rower dla siebie do jazdy rekreacyjnej jak i krótkich dystansów około 15km w jedną stronę. Wybrałem już rodzaj roweru i oczywiście jest to trekking o rozmiarze ramy 21 (mam 178cm).

Mam do wydania nie więcej niż 1500zł na nowy (nieche używanych). Prosił bym doświadczonych forumowiczów o propozycję i porady CO KUPIĆ?

Nie chce iść do sklepu i żeby mnie w balona robili, wcisną mi rower z wadami konstrukcyjnymi. Chcialbym jak najlepszy rower do 1500zł. Z góry Dziękuje i Pozdrawiam.

Napisano

Z tym rozmiarem to dobrze sprawdz w sklepie, ja majac 178 wzrostu mam Trekkinga 19, 21 byl dla mnie za duzy (Kross Trans Global)

Zobacz sobie na oferte Krossa np: Trans Pacific lub Siberian albo cos od Unibike

Pozdrawiam!

Napisano

Z tym rozmiarem to dobrze sprawdz w sklepie, ja majac 178 wzrostu mam Trekkinga 19, 21 byl dla mnie za duzy (Kross Trans Global)

Tu przesadziłeś - masz ewidentnie za małą ramę - ale to Twoje prywatne zdanie i problem.

Autot tematu lepiej wie co na niego pasuje.

Napisano

Rower będę kupować w sklepie więc dopasuje wielkość ramy pod siebie! Prosił bym jeszcze o opinie roweru Kands Elit Pro bo najbardziej mnie interesuje.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Rower kupiony! Z racji tego że w najliższym sklepie (35km) nie mieli Kands Elit Pro, wybór padł na tańszego Kands Alfa City za 1100 z licznikiem gratis. Dziś po kupnie zrobiłem 6km i jeździ mi się bardzo dobrze acz kolwiek siodełko mogło by być bardziej miekkie albo amortyzowane. Za kilka dni dodam fotki. Pozdrawiam

Napisano

Wybrałem rame 21. Miedzy ramą a jajeczkami mam 1cm prześwitu a jak siedzę to dotykam palcami podłoża idealna dla mnie była by 20 ale takiej nie mam w tym modelu. Rama 21 bardziej mi się podoba, poniewasz mięszy ramą poziomą a rurą pionową podsiodłową jest prawie 90 stopi co czyni go z wyglądu na szosówkę a kolarzowki są piękne. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam.

Zastanwiam się nad zakupem roweru trekkingowego. Wcześniej myślałem o szosie, ale stwierdziłem że trekking jest praktyczniejszy i wygodniejszy:)

Moje pytanie brzmi: co polecilibyście do ok 3000zł?
Co sądzicie o tym rowerku : http://www.kross.pl/pl/2013/trekking/trans-global w cenie 2600 zł rozmiar "L"

Czy może warto przerabiać ten rower: http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/40/Kellys.Salamander.grey/ w rozmiarze 21" na trekkinga?

Dodam że mam 177cm wzrostu, długość nogi 86cm.

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...