Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowy na forum, więc zacznę od przywitania. Cześć! :) Skoro mam to już za sobą to krótko opiszę moje fascynację dot. rowerów. Mam 16 lat, na rowerze mało jeżdżę (preferuję bieganie :D ) może z racji tego że nigdy nie miałem dobrego roweru, w wakacje jeździłem codziennie po 15km (obecnie biegam po 10), oraz próbowałem nauczyć się wheelie (choć to nie to samo co motor, więc straciłem chęci po wieluuu nieudanych próbach, rekord na jednym kole to chyba było 5-6m) Z racji tego że posiadam stary rower w szopie, który jest już od paru lat w ogóle nie używany, pomyślałem nad nim i mam wobec niego ambitne plany, a że jestem laikiem w tym temacie to potrzebuję Waszej pomocy i porad :)
Postawiłem sobie cel przejechania 100-110km na rowerze (od mojego domu do domu wujka), mógłbym to zrobić na sprawnym rowerze, ale świadomość zrobienia tego na starym rowerze, wyremontowanym własnoręcznie dodaje mi jeszcze więcej motywacji. Tak więc przejdę do konkretów. Planuję przemalować ramę na biało (zdjęcie w obecnym stanie dodam w załącznikach) obręcze felg: przednia na seledynowy (ten bardziej zielony niż niebieski :D) a tylnia na niebieski albo biały, ogniwa łańcucha na kolor przedniej felgi tzn obręczy (szprychy planuję wypolerować), kolorystycznie to chyba tyle, teraz z mechaniki, nie wiem za bardzo w jakim stanie są przerzutki ale raczej nie zbyt dobrym, a hamulce to w tym rowerze chyba nawet nie istnieją :D, tak więc można by było kupić używane przerzutki, hamulec może wezmę z jeszcze innego roweru, choć wystarczy mi tylko przedni (przyzwyczajenie z motoru). Mam nadzieję że ktoś wyzna się z mojego chaotycznego  "opisu"(?) i myślę że o niczym nie zapomniałem :) 
Z góry dziękuję !!

post-173243-0-93990500-1396547657_thumb.jpg

post-173243-0-54595000-1396547666_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...