Grzeniu Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Odpowietrzałem dzisiaj hamulce i niestety już trochę wyrobiłem gniazdo śruby do zbiorniczka,więc w panice coś mnie podkusiło, aby odkręcić tę drugą, mniejszą śrubkę, która przytrzymuje cały dekielek.Gdy już wpadłem na to jak odkręcić śrubę i chciałem dokręcić dekiel, to ta mniejsza śruba nie chciała się dokręcić, chyba coś nie pykło z gwintem, z tym,że odkręcana była pierwszy raz,a teraz ani ją wkręcić,ani wykręcić. Dodatkowo gdy naciskam klamkę,to bardzo delikatnie wychodzi na zewnątrz płyn w jednym miejscu i nie wiem,czy to ma związek z odpowietrzeniem,czy teraz już dekielek źle trzyma, chociaż oględziny organoleptyczne wskazują, że trzyma się całkiem dobrze. Co koledzy radzicie poczynić dalej? Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 3 Kwietnia 2014 No to żeś powalczył ... Jak sie urwał gwint to pawie pozamiatane. Jest kilka metod naprawy tego coś zepsuł: - rozwiercenie i przegwintowanie numer wyżej ale nie wiem czy tam jest miejsce na taki zabieg. - wlanie tam kleju epoksydowego i nagwintowanie tyn samym rozmiarem - wlanie kleju i wkręcenie śruby, która sie natłuściło. Zdjęcie nadmiaru kleju i wykręcenie śruby zanim klej zwiąże ałkowicie I ostatecznie wymienić klamkę. Cytuj
Grzeniu Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Wiem,głupota życia. Problem w tym,że teraz się nawet odkręcić nie chce,chociaż się kręci,a nie chce kombinować,bo znów coś głupiego wymóżdżę. Chyba muszę po prostu w razie potrzeby dolewać oleju, a ostatecznie za czas jakiś zakupić klamkę. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 4 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2014 Jest teraz nie szczelna, więc będzie sie zapowietrzać i cieknąc. Taką klamkę trzeba albo naprawić albo zamienić na nową. Cytuj
Mod Team michuuu Napisano 4 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2014 A może tylko klucz obraca się w gnieździe śruby? Cytuj
Grzeniu Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Właściwie to się nei przyjrzałem dobrze,ale sprawdzę to.a wchodzi w grę jakieś uszczelnienie z zewnątrz? Cytuj
Mod Team michuuu Napisano 4 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2014 Uwalenie poksipolem albo innym epoksydem. Bez gwarancji skuteczności. A dolewanie i odpowietrzanie zapomnij. Jak się nie da odkręcić denata to złom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi