polak322 Napisano 3 Kwietnia 2014 Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, Udało mi się wygrać dzisiejszą akcję z rowerem jak w temacie: http://allegro.pl/show_item.php?item=4077439295Po sprzęcie (no może po za kołami - czytałem, że te Mach 1 EXE są miękkie) wydawał mi się całkiem ok w tej cenie.Co sądzicie o tym zakupie i na jakie rzeczy patrzeć podczas jego odbioru ? (trochę się znam na sprzęcie, ale to takie podstawowe sprawy)Ewentualnie czy jest ktoś na forum z okolicy Piotrkowa Kujawskiego i mógłby mi pomóc w oględzinach tego roweru?Pozdrawiam
polak322 Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Napisano 10 Kwietnia 2014 Temat do usunięcie. Sprzedawca odmówił wydania towaru (myślał, że uzyska wyższą cenę na licytacji)
mbaranek Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 zglos to na allegro Jak to odmowil wydania roweru? Jak nie chce sprzedac ponizej jakiejs ceny to ustawia cene minimalna...
Mattie Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Jeśli wygrałeś aukcje towar jest twój bez względu na to jaką cenę sobie wymarzył sprzedawca. Było już kilka głośnych spraw o tym, że ktoś dla "jaj" wystawił malucha za 1 zł i ktoś kupił a sprzedawca nie wydał towaru, sprawy w sądzie zawsze wygrywali kupujący. Pisz do allegro i wystosuj maila do sprzedającego, że nie ma wyjścia i rower zakupiłeś i żądasz wysyłki. Za głupote niech płaci.
polak322 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 No normalnie. Stwierdził, że chciał więcej uzyskać za niego. Wiem, że sprawa jest po mojej stronie, ale nie wiem czy mi się chce bawić w sąd. A ktoś wie ile to się może ciągnąć i jakie mogą być tego koszty?
drnopl Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Nie myśl na razie o sądach, zgłoś sprawę allegro, wyślą stosowną korespodencję panu i może się opamięta. Nie ustawił ceny minimalnej to jego błąd.
polak322 Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Napisano 14 Kwietnia 2014 Pisałem już do allegro. Mieli się z nim skontaktować. Nie dali żadnego info do tego czasu. Wczoraj więc rozpocząłem spór na allegro. Gościu mi wprost w mailu napisał, że nie da tego roweru z taką kasę, więc allegro raczej nic nie wskóra.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.