lesieque Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witajcie. Mam XTR-a 960.Zacząłem ją tuningować i kupiłem wszystkie śruby aluminiowe. Na zimę zdjąłem ją, bo miałem jeszcze się przy niej trochę dłubać. Sęk w tym, że główna śruba obrotu czyli ta którą mocujemy przerzutkę do haka sie nie obraca. Przerzutka leżała w piwnicy, która wcale nie jest mokra, jest cieplutko i przyjemnie. Ale może rzeczywiście dla aluminium było zbyt mokro, chociaż to dziwne, bo rower też tam stoi i inne śruby radzą sobie bez problemu. Wyjałem "zawleczkę" wypadła sprężyna, a śruba teraz nawet nie chce wyjść z korpusu i nie mam jak założyć inną, stalową czy nową, aluminiową śrubę... Jakiś pomysł co zrobić, żeby sie jej pozbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Potraktuj jakimś środkiem penetrującym w stylu WD40 albo nawet od bidy colą i poczekaj parę goszin żeby się przegryzło, powinno puścic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Należy ja wyjąć, wyczyścić i obejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Roonin o Coli nie pomyślalem Puklus sęk w tym, że jej nie moge wyciągnąć... siedzi w korpusie mimo, że została odbezpieczona i powinna sie wysunąć, ale siedzi twardo i nie daje za wygraną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.