Trek6000 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam. Ja posiadam te hamulce Shimano M446 hydraulic disc brakes, z powodu zmian kół na system 6 śrub, muszę sobie zakupić nowe tarcze. I chciałbym wiedzieć które mogli byście mi polecić? Czy jakis nowy zestaw kupic np. Avid Elexir 3 lub 5 (ale priorytetem są tarcze)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 ashima aro (air rotor) fajnie współgrają z 446 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trek6000 Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Ale czytalem i slyszalem ze te tarcze sie szybko wyginaja?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Nie zauważyłem aby się jakoś specjalnie wyginały a miałem na przodzie 185 ... ale zdecydowanie odradzam te tarcze. Ja mentalnie nie wytrzymałem każde okienko tej tarczy czuć podczas hamowania ... amortyzator pulsuje w rytm "przelatujących" okienek przez klocki ... szlag mnie trafiał. Ponadto w błocie zabierają w okienka dużo syfu, po solidnej kąpieli błotnej syf wyciera klocek środkiem i hamulec trzyma tylko samymi brzegami klocka. U mnie to siedziało na Elixirach R z półmetalowymi klockami. ARO są lekkie,może nawet ładne, da sie kupić kilka wersji kolorystycznych ale na tym koniec ich zalet ... Po przesiadce na Avid G3CS zapomniałem o wszystkich wcześniejszych problemach. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trek6000 Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Jaka roznica jest miedzy ta http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-avid-g3-cs-clean-sweep-160mm-nowa-i4098990257.html a ta http://allegro.pl/nowa-tarcza-hamulcowa-avid-g3cs-160mm-clean-sweep-i4116213008.html ja widze tylko roznice w cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Taka, że jedna z nich może być podróbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.