Skocz do zawartości

Ustawienie przerzutek shimano- odwrotna sprężyna?

kamikadze2014

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!
Laik ze mnie kompletny natomiast z pomoca tutoriali, youtube i innych filmow dalem radde doprowadzic rower do stanu uzywalnosci. Zostały przerzutki... zakupiłem nowe na tył (rdtx35) natomiast kompletnie nie potrafie tego załozyc i chadzam po forach i ciezko mi nawet nazwac te sytuacje :) lewa klamkomanteka gornym triggerem redukuje przerzutke w dół, natomiast prawa na odwrót-  ten sam trigger zwiększa biegi. Wiele filmów przejrzałem i efekt taki sam. klamkomanetka rozebrana, zmienilem linkę, ładnie to powsadzalem i poukładałem, temat ustawienia wózka tez ogarniety no ale nic sie nie rusza, linka się napręża ale wózek ani drgnie. Czy te przerzutki nie ustawia sie z racji tego ze odwrotnie niz normalnie zmienia sie biegi, to w sposob tez odwrotny? Tzn moze zamiast zaczynajac regulacje od najmniejszej tarczy to np od największej? no nie wiem nie wiem, kombinuje i wymyslam ale słabo mi idzie :) Pomozcie proszę bo męczę temat juz iles dni :D pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...