Skocz do zawartości

[spodenki] spodenki mtb/fr

scirocco

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym w tym sezonie kupic jakieś wytrzymałe spodenki. Z tego co czytałem to polecane są Endura Humvee, Fox oraz Troy Lee. Zależy mi na wytrzymałości bo do tej pory wszystkie "cywilne" szybko sie niszczyły. Chciałbym też, by były dość lekkie i przewiewne. 

Czy Troy Lee z tej aukcji są oryginalne

http://allegro.pl/troy-lee-designs-tld-dh-moto-spodenki-szorty-fox-i4097775216.html

bo podejrzanie tanie.

Coś polecacie?

szkocka z tego co ki wiadomo. mam endura hummvee i mile zaskoczył mnie materiał na zdjeciach myślałem że są cieńkie tymczasem materiał jest dość gruby i solidny, może i nie są jak sinletrack z cordury ale mi akurat wystarczają, nie jestem downhillowcem. nie miałem doczyniemia z innymi wszyscy z którymi jeżdżę mają endury i nikt nie narzeka

Idz do pierwszego sklepu i pomacaj bo ich ciuchy sa specyficzne. Mysle ze sie nie zawiedziesz . Uzytkuje rekawiczki ,koszulki, pampersy, softshella a nawet skarpety i wszystko trzyma poziom, nic sie nie rozlatujee. Dobre jest to ze endura pilnuje cen wiec w wiekszosci stacjonarnych sie nie przeplaca.

Popatrz na Plaztzangsta jeszcze. Mam Bulldogi i Humvee, jak dla mnie Platzangst jest lepiej wykonany i przemyślany. Ale ani jednych ani drugich bym nie nazwał lekkimi i przewiewnymi . A te TLD z pierwszego linku lepiej bezpśrednio ściągnąć z aliexpress , bez marży pośrednika :)
M

Chciałbym w tym sezonie kupic jakieś wytrzymałe spodenki. Z tego co czytałem to polecane są Endura Humvee, Fox oraz Troy Lee. Zależy mi na wytrzymałości bo do tej pory wszystkie "cywilne" szybko sie niszczyły. Chciałbym też, by były dość lekkie i przewiewne. 

Czy Troy Lee z tej aukcji są oryginalne

http://allegro.pl/troy-lee-designs-tld-dh-moto-spodenki-szorty-fox-i4097775216.html

bo podejrzanie tanie.

Coś polecacie?

Te Troye już z rok czy nawet dwa lata temu tyle kosztowały. Sporo ludzi w tym jeździ i nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi opiniami. Jest to dosyć popularny model i jak masz tyle floty możesz je brać bez obaw. Sam chce sobie takie kupić jako drugie spodenki. Sam obecnie jeżdżę w Royalach i po 4 latach użytkowania mam tylko kilka przetarć, a w górach miałem trochę tych gleb. 

Jak kupujesz to z myślą o FR czy nawet MTB to patrz na grubość materiału. pamiętaj, że w głupi sposób można sobie rozedrzeć spodenki w głupim miejscu, więc to też jest istotne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...