flor3q Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam mam pytanko jakie tarcze do shimano m445 wcenie 50zł Wiem że nie ma tutaj dużego wyboru ale.... proszę o pomoc Mam obecnie klocki żywiczne ale mam zamiar później zmienić na pół metaliki. Jeżdżę bardziej rekreacyjnie po "górzystych terenach" nie mam zamiaru katować hamulców Zastanawiałem się nad : AVID G2CS 160mm Shimano SM-RT56 160mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamSiwy Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Sam mam Avid hs1 i nie narzekam, jest cicha, nie grzeje się oraz moim zdaniem prezentuje się świetnie . Co do G2CS czytałem opinie że lubią wydawać nieprzyjemne dźwięki. Natomiast o SM-RT56 producent pisze że nadają się tylko do okładzin żywicznych. W sumie nie bardzo wiem na czym polega różnica (twardość?), ale warto wziąć to pod uwagę, szczególnie jeśli chcesz w przyszłości używać pół metalików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Spokojnie możesz wziąć SM-RT56. Ten napis to chyba tylko jest ze względu na niską grupę tej tarczy. Tarcza XT hamuje tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.