r7adek Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam, jak w temacie, chcę kupić szprychy pod obręcze Accent Roadrunner o wymiarach : 28 cali, 622 x 13, 700 C, {Wysokość obręczy 31 mm, szerokość 19,2 mm, szerokość wewnętrzna 12,4 mm, Wewnętrzna średnica obręczy: 570 mm, przybliżona grubość ścianki obręczy: 2 mm} i piasty Novatec NT-D041SB i NT- D042SB. Ilość otworów 36 w obręczy i pastach. Żaden ze sprzedawców nie jest w stanie udzielić mi informacji. Może tu znajdzie się ktoś kto mi pomoże.
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2014 A waćpan ile ważysz? czy może o długość ci chodzi ?
r7adek Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Napisano 2 Kwietnia 2014 Na chwile obecną 76 kg ale z tym różnie bywa czasem łapie 80 - 82 kg.
rzezniol Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Jak podajesz detale wymiarowe obręczy to stawiam ze szukasz też ich długości ... ale powinieneś dodać ile tych szprych na koło i na ile krzyży chcesz mieć zaplecione to koło. Z informacji dodatkowych powinieneś też podać jaki masz budżet ... W tym temacie powinieneś znaleźć odpowiedź ... http://www.forumrowerowe.org/topic/23158-szprychy-kalkulatory-dlugosci-szprych/ A już z całkiem innej beczki. Jak masz obręcz i piasty osobno, ponad to pytasz o szprychy to może daj zwyczajnie komuś te koła do zbudowania ? Pozdrawiam
r7adek Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Napisano 2 Kwietnia 2014 Podałem, że jest 36 otworów. Na krzyżakowaniu się nie znam dlatego pytam tu. chcę dać tylko chce mieć już wszystko i w miarę dobre żeby ktoś mi szajsu nie wcisnął który mu zalega. Patrzyłem w tym odnośniku ale nie znam się na tym i nie wiem jak to zrobić.
rzezniol Napisano 2 Kwietnia 2014 Napisano 2 Kwietnia 2014 Krótko i na temat ten kto potrafi zbudować koło będzie wiedział/obliczy jakie długości szprych być powinny . Ty kupisz szprycy i okaże się że są za długie / za krótkie i co dalej ? Kupisz następny zestaw ? A to jakie szprychy to zależy co chcesz osiągnąć ... Ja ostatnio zaplatałem Sapim Race na Accencie Offrider wszystko gra i buczy ... Po przeliczeniu mimo ze Race sa cieniowane 2,0/1,8/2,0 i są około 15% lżejsze wychodzą że są delikatnie mocniejsze niż Sapim Leader ... Ale niemal 2x droższe Generalnie jak nie masz wymagań co do wagi koła to każ zapleść na czymkolwiek byle firmowe i nierdzewne. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.