Skocz do zawartości

[szprychy] Jakie do obręczy Accent Roadrunner 28 cali i piast Novatec NT-D041SB NT-D042SB

r7adek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jak w temacie, chcę kupić szprychy pod obręcze Accent Roadrunner o wymiarach : 28 cali, 622 x 13, 700 C, {Wysokość obręczy 31 mm, szerokość 19,2 mm, szerokość wewnętrzna 12,4 mm, Wewnętrzna średnica obręczy: 570 mm, przybliżona grubość ścianki obręczy: 2 mm} i piasty Novatec NT-D041SB i NT- D042SB. Ilość otworów 36 w obręczy i pastach. Żaden ze sprzedawców nie jest w stanie udzielić mi informacji. Może tu znajdzie się ktoś kto mi pomoże.

Napisano

Jak podajesz detale wymiarowe obręczy to stawiam ze szukasz też ich długości ... ale powinieneś dodać ile tych szprych na koło i na ile krzyży chcesz mieć zaplecione to koło.

Z informacji dodatkowych powinieneś też podać jaki masz budżet ...

W tym temacie powinieneś znaleźć odpowiedź ...

http://www.forumrowerowe.org/topic/23158-szprychy-kalkulatory-dlugosci-szprych/

A już z całkiem innej beczki. Jak masz obręcz i piasty osobno, ponad to pytasz o szprychy to może daj zwyczajnie komuś te koła do zbudowania ?

Pozdrawiam

Napisano

Podałem, że jest 36 otworów. Na krzyżakowaniu się nie znam dlatego pytam tu. chcę dać tylko chce mieć już wszystko i w miarę dobre żeby ktoś mi szajsu nie wcisnął który mu zalega. Patrzyłem w tym odnośniku ale nie znam się na tym i nie wiem jak to zrobić.

Napisano

Krótko i na temat ten kto potrafi zbudować koło będzie wiedział/obliczy jakie długości szprych być powinny .

Ty kupisz szprycy i okaże się że są za długie / za krótkie i co dalej ?

Kupisz następny zestaw ?

A to jakie szprychy to zależy co chcesz osiągnąć ...

Ja ostatnio zaplatałem Sapim Race na Accencie Offrider wszystko gra i buczy ...

Po przeliczeniu mimo ze Race sa cieniowane 2,0/1,8/2,0 i są około 15% lżejsze wychodzą że są delikatnie mocniejsze niż Sapim  Leader ... Ale niemal 2x droższe

Generalnie jak nie masz wymagań co do wagi koła to każ zapleść na czymkolwiek byle firmowe i nierdzewne.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...