PiotrekJ Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam Jest ktos moze w stanie polecic mi dobrego lekarza ortopede, ewentualnie specjaliste medycyny sportowej, ktory zna sie na tym co robi a nie jak wiekszosc ogranicza sie do krotkiego badania i mysli ze wie wszystko? Dobrze by bylo jesli bedzie przyjmowal w Medicover lub na NFZ. Poczatek kolejnego sezonu i znow zaczyna mi sie problem z wiezadlem pobocznym strzalkowym i przyczepem. Wystarczyly trzy dni jazdy silowej. Po zeszlorocznych przygodach, gdzie w ciagu dwoch miesiecy konsultowalo mnie i orzekalo z roznymi diagnozami pieciu lekarzy, mam juz dosc i szukam kogos zaufanego i sprawdzonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 W Carolinie byłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 O CMC wiem, nawet myslalem juz o umowieniu sie na konsultacje. Postanowilem jednak poszukac jeszcze przez chwile miejsc mniej obciazajacych budzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mniej obciąża budżet CMS na Wawelskiej. Do diagnostyki nie mam uwag - słabiej z rehabilitacją. W sensie, że miałem sesje fali uderzeniowej, wypadł mi wyjazd służbowy do Bstoku, więc zrobiłem zastępczo tam. I zrobiono mi to dokładniej, dwoma rodzajami końcówek - i bez szyldu "medycyna sportowa" Co nie znaczy, że było źle. Po prostu gdzie indziej można trafić lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Jestes w stanie polecic tam ktoregos z lekarzy? Do tych z wolnymi terminami to nachodzilem sie w zeszlym roku. Efekt opisany powyzej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Mogę polecić tylko tego diagnostę - http://www.cms.waw.pl/idm,218,bernard-kranc.html Bardzo dokładny, skrupulatny i daje taki opis, że ortopeda mało się nie zalał łzami ze szczęścia. Natomiast ortopedów nie bardzo, bo nie miałem styczności. Ten który mnie badał przeczytał opis, powiedział że wszystko jasne i wysłał na rehabilitację. Nie potrafił powiedzieć jakie ćwiczenia mogę wykonywać, jakie nie (chodziło o łokcie tenisisty). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Dobre i tyle, dzieki Trafilem dzis w Medicover do lekarza medycyny sportowej, ktos odwolal chwile wczesniej wizyte. Jedno z zalecen to oczywiscie usg, tyle ze u konkretnego lekarza. a ze terminy w Medicover sa odlegle byc moze wykonam badanie prywatnie. Skoro polecasz tego radiologa sprobuje dowiedziec sie jutro o terminy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Czy w temacie bólów pleców macie jakieś rekomendacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Też szukam i najprawdopodobniej skończę w CMS. Tak czy inaczej odradzam CM Damiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Odradzajac Damiana masz na mysli tylko przychodnie czy tez czesc rehabilitacyjna? Pytam poniewaz to wlasnie tam dostalem skierowanie z Medicover na kinezyterapie. Po zeszlorocznych doswiadczeniach mialem o nich bardzo dobra opinie, w tym roku rzeczywiscie podejscie jest gorsze. Co do boli plecow - biegajacy znajomi polecaja Marka Szczuke. W pozostalych schorzeniach nie jest taki super, natomiast leczy wielu maratonczykow przy problemach z kregoslupem. Na pewno przyjmuje w Medicover. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Odradzam ortopedę. Pobieżne badanie, pobieżne info, brak skierowania na rtg/usg, problem został do dziś. Rehabilitacji nie doświadczyłem, dla odmiany może być świetna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Dobrego specjaliste masz w MSW na Woloskiej - dr. Piotr Zbikowski (przyjmuje rowniez gdzies prywatnie - latwo znajdziesz w necie). Zalecana przez niego rehabilitacje mialem w Damianie i bylo ok. Jesli chodzi o ortopedow w Damianie i Medivover to dramat jest. Nikt nie wiedzial co mi jest a jeden zalecil... jazde na rowerze Na jakiego dobrego otropede trafiles w Medicover? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 W zeszlym roku do Grzegorza Benke. To on ostatecznie zdiagnozowal problemy z wiezadlem i przyczepem. Wczesniej slyszalem o wszystkim zaczynajac od zapalenia ciala Hoffy, przez ITBS (problemy z pasmem swego czasu tez mialem aczkolwiek to nie to tym razem) na koniecznosci wykonania artroskopii bez jakiegokolwiek wyraznego powodu. Swego czasu dr Benke wspolpracowal z AWF warszawskim, ma wiec jako takie pojecie o urazach typowo sportowych. Niestety szansa dostania sie do niego graniczy z cudem. W tym roku przyjal mnie Andrzej Cieslik. Na chwile obecna wrazenie pozytywne, zobaczymy co powie i jakie kroki podejmie po diagnostyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yadwiga Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 W centrum znajduje się klinika Ober Clinic. Przyjmuje w niej dobry ortopeda, Andrzej Chruściński. Wszystkie badania są robione na miejscu, łącznie z USG. Można m.in.leczyć tu różne urazy kostne, tak wrodzone, jak i nabyte, mając taką fachową pomoc, a w dodatku bardzo sympatyczny jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gornickibiker Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Polecam dr Filipa Kucharczyka przyjmuję w Lux Med Warszawa (Mariot) prywatnie i w Otwocku na Nfz. W Warszawie jest tylko raz w tygodniu, także na wizytę czeka się bardzo długo, ale naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarilitmanen Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Mniej obciąża budżet CMS na Wawelskiej. Do diagnostyki nie mam uwag - słabiej z rehabilitacją. W sensie, że miałem sesje fali uderzeniowej, wypadł mi wyjazd służbowy do Bstoku, więc zrobiłem zastępczo tam. I zrobiono mi to dokładniej, dwoma rodzajami końcówek - i bez szyldu "medycyna sportowa" Co nie znaczy, że było źle. Po prostu gdzie indziej można trafić lepiej. Czy rehabilacja jest tam na NFZ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Nie wiem, ja robiłem odpłatnie. Najprościej przekręcić do źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek911 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Ze swojej strony mogę polecić Centrum Medyczne goldenmed. Pracują tam naprawdę genialni specjaliści. http://www.goldenmed.pl . Radzę zadzwonić i się umówić. Pani na recepcji jest fantastycznie przygotowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izka Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Centrum Medyczne Achilles. Nie jest tanio. Ale mojej mamie uratowali kolano. Uniknęła operacji, a wszyscy lekarze - poprzednicy to wróżyli. Jest tam też genialny rehabilitant od kolana. Jak będziesz zainteresowany, napisz na PW. Podam nazwiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.