Skocz do zawartości

[licznik] dobry a z ceną dla studenta

zur555

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam; 

Ostatnio kupiłem rower( szosówkę średniej klasy - używany), i w tej chwili jestem na etapie składanie zbędnych akcesorii.

Wydaję mi się ze mimo zw w tej chwili licznikiem jest telefon, dobrze jest mieć także prawdziwi licznik. I własne po to tutaj piszę. 

Interesuję mnie licznik w cenie około 50 zł, na Allegro w takiej cenie jest tysiące rodzaje liczników, i tu tkwi własne problem. Bo pewnie w takiej cenę sa liczniki przyzwoite jak i bardzo słabe, a dla mnie dla laika jest to nie do wyczucia który akurat jest dobry.

Może ktoś z wasz mógłby mi doradzić jaki licznik w tej cenie jest dobry?

Napisano

Niby ma multum funkcji ale....

Czy tego potrzebujesz no i czy nie padnie po miesiącu?

Sigma jest wytrzymała dobrze wykonana od kilku tygodni mam 12.12 sts i jestem zachwycony.

Napisano

Jeszcze zobaczę na który się zdecyduję;p Dzięki za pomoc, a jak ktoś by miał jeszcze jakieś propozycję to zapraszam do udzielenia się :P

Napisano

Tak wszyscy polecają SIgmę, a moja po dwóch sezonach nawaliła. Tzn licznik sam w sobie działa, ale nie reaguje na podłączenie do roweru. I tu jest problem bo serwis Sigmy jest w Niemczech.

Mój licznik jest po gwarancji i nawet jeżeli to tylko drobna usterka do naprawienia w "5 minut" to muszę wysyłać go za granicę.

Także warto zastanowić się nad ta firmą. 

Dopóki działa to faktycznie jest super, ale w przypadku nawet drobnej awarii warto wiedzieć jaka jest ścieżka gwarancyjna.

Napisano

Sigmy mam od kilkunastu lat, nigdy żadna się nie zepsuła. Jedna nawet przetrwała potężnego dzwona, 1606l. Wyrwany z sanek licznik poleciał po chodniku kilkanaście metrów dalej, podstawka połamana. Kupiłem nową i śmiga do dziś.

Nie rozumiem jak można jakieś nonamy rozważać, sam licznik nawet jeśli ma pierdyliard funkcji to i tak nigdy nie będzie dorównywał trwałością i jakością lepszemu produktowi. Oczywiście są i lepsze liczniki ale dla amatora, kilka czy kilkanaście podstawowych funkcji = Sigma i nic innego.

Napisano

Tylko że dzisiaj sigma to już nie to samo co kiedyś. A nowy system mocowania w podstawce to porażka. Nie wiem czemu zrezygnowali z sanek-o zgubionych licznikach z serii xx.12 można by książkę napisać

• Mod Team
Napisano

Tak czy inaczej Sigma to bardzo rozsądna propozycja, szukanie liczników w stylu 2x funkcji jest dla mnie nieuzasadnione.

Napisano

W ubiegłym roku w Lidlu były fajne liczniki za 29zł. Bezprzewodowe, z podświetlaniem, dużo funkcji. Posiadam i jestem zadowolony. W tym roku też były dostępne, może jeszcze są.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...