123pla Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Czy korba przeznaczona do napędu 9s/10s ma szanse zadziałać z kasetą 8-biegową ? Jaki łańcuch (8s czy 9s) musiałbym zastosować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zocha Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Dołączam się do pytania. Obecnie mam korbę 44-32-22 i 9 rzędów z tyłu. Czy mogę kupić 48x36x26 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Czy korba przeznaczona do napędu 9s/10s ma szanse zadziałać z kasetą 8-biegową ? Tak, nie będzie jej przeszkadzał łańcuch 8 czy 9 czy 10, powinna pracować dobrze, jednak by tak było, trzeba jej dać spasowaną przerzutkę. Czy mogę kupić 48x36x26 ? Kupić możesz zawsze i wszędzie, czy będzie to dobry zakup ? Raczej tak przerzutka powinna sobie z tym poradzić bez większych problemów, ale napisz jaka to przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 W moim przypadku to by była Acera M390, dedykowana ponoć do napędu 9-rzędowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zocha Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Przednia Deore, tylna Deore XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Droga Zosieńko ale modeli przerzutek takich samych różniących sie parametrami jest co najmniej kilka a w katalogu nawet kilkanaście napisz np fd m530, 591 itd ... znajdziesz to wybite na przerzutce, na prowadnicy po wewnętrznej stronie. dedykowana ponoć do napędu 9-rzędowego Nie ma to większego znaczenia niż chłyt maketindodi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Czyli mam rozumieć, że zadziała? Jaki lepiej łańcuch zastosować 8s czy 9s ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Łańcuch stosujesz taki jaką masz kasetę, choć ja tam sie do tego nie stosuję Ja parzy kasecie 9s używam łańcuchów 8s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zocha Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Tylna to RD-M760. Czy będzie pasować ta korba: DEORE FC M610 KORBA 175mm 48x36x26? I czym się różni m610 od m590? thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Jeżeli chodzi o tylną przerzutkę, to jakiej nie dasz, pasować będzie. Oczywiście jeżeli sparujesz ją z odpowiednią manetką. Więc bez obaw. Korby 610 od 590 różnią sie jak widać ... wyglądem. To ich główna różnica. No i tym ze 610 nie jest już chyba przewidziana do innych napędów jak dynasys a 590 pracowała tu i tu, choć tego nie jestem pewien. Natomiast pomijając cene i wygląd niczym wyraźnym się nie różnią to prawie identyczne korby. Oczywiście mówimy o takich samych wielkościach zębatek Najważniejszy w wyborze korby jest by pasowała do przedniej przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.