Skocz do zawartości

[obręcze] Remerx Magic - jakie doświadczenia

sebeq76

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym zapytać się użytkowników o wrażenia z użytkowania tych obręczy.

Bardzo dobrze wygląda ich stosunek cena / waga / szerokość.

Czy wytrzymają 80 kg rowerzysty i trochę ostrzejszej jazdy typu zjazdy po schodkach, niewielkie skoki (krawężnik, przeszkoda, 2-3 schodki)?

Wiem, ze jakiś czas temu był taki temat, ale w 2012 r i jest już zamknięty.

No i liczę, że więcej osób miało z nimi do czynienia :-)

Pozdrawiam,

sebeq

Napisano

miekkie wyginaja sie jakby papier. Czeste centrowanie wskazane , waska 18mm , ciezko sie zakłada niektore rodzaje opon. waga moja 90 kg. Bierz mavica lub WTB

Napisano

Wąska, ale lekka. Alternatywnie myślę o DT M480 (w zestawie M1600), tam juz 19,5 mm, ale cięższe o 100 gramów.

A jakie modele z tych WTB i Maviców polecasz?

Napisano

Mam WTB i-19 na tej obreczy idzie zbudowac fajne lekkie kolka. Rzeczywiscie sa sztywne, calkiem fajnie wygladaja. Chociaz teraz jak bym drugi raz bral to zastanawial bym sie nad i-23 troszke szersza, nie wiem czy roznice bym odczul ale chyba bym sprobowal.

Napisano

ale rozumiem, ze te 19 mm to jest szerokość wewnetrzna?

Cięzko z dostępnością tej felgi, znalazłem gotowe koła, ale waga trochę spora, wychodzi prawie tyle co M1600.

http://allegro.pl/show_item.php?item=4105781409&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

W tytule aukcji jest chyba bład bo jak się zsumuje wartości z treści aukcji to wychodzi 1752 bez zacisków.

Napisano

Gość z tej aukcji napisał, ze chyba faktycznie się walnął w opisie i ma to wszystko jeszcze raz zważyć.

A co sądzicie o tym zestawie?

Czy te szprychy są godne polecenia?

Bo cena zestawu jest bardzo atrakcyjna...

Napisano

Dobra, zamówiłem je na te WTB Frequency i-19, na 711/712sb i szprychach Pillara.

Poczytałem o tych obręczach i nie udało mi się znaleźć negatywnych opinii.

Teraz czekam na kółeczka :-)

Dzięki za wszystkie rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...