YogiSC Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Czesc Moj naped sklada sie tylko z 32z (na przodzie) i kasety 11-29, przerzutka sora. łancuch mam skrocony na maxa tzn jesli zdjąłbym kolejne ogniwo nie weszlaby mi 8 na tyle. Nie wiem czy przypadkiem łancuch nie powienen byc troche dłuższy .... ? Jesli tak to o ile od max skrocenia, 2-3-4 dodatkowe ogniwa ? małe sprostowanie jesli skrocilbym jeszcze bardziej lancuch nie wskoczy 1 ! a nie jak wczesniej napisalem "8" dodatkowo przy kreceniu korba do tylu na 1 i 2 (z tylu) spada mi lancuch na nizsze biegi kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Z przodu zakładasz na największą zębatke z tyłu na najmniejszą jeśli wózek przerzutki znajduje się w pione jest oki .Łańcuch jest odpowiedniej długości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Albo z przodu i z tyłu na największą i przerzutka powinna minimalnie zaginać łańcuch ale powinno takie przełożenie wejść - oczywiście teoretycznie tylko do dopasowania łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar28 Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Zakładasz łancuch z przodu na małą tarczę i z tyłu na małą wózek ma być w poziomie i łańcuch ma nie ocierac o niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.