Michaster Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam Mam pytanie czy do lancucha,blatow i kasety mozna uzyc Motorexa tego do odtluszczania tarczy hamulcowych? Wiem ,ze jest osobny Motorex do tych elementow. Zastanawiam sie bo opis producenta wskazuje ,ze oczyszcza on smary itp. mozna uzywac do linek i pancerzy. Co w takim razie z reszta elementow? Az tak roznia sie te dwa preparaty?
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2014 W celu czyszczenia można raczej ale do łańcucha bym do nie stosował jednak bo i tak go nie wyczyścisz i tak.
jahoo84 Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Można użyć, tylko ja osobiście bym chociaż zdemontował kasetę ponieważ jeżeli piasty są słabo uszczelnione a motorex jest bardzo rzadki może dostać się do łożysk i klops. Tak na marginesie to szkoda tego środka do takiego czyszczenia już lepiej benzyna ekstrakcyjna.
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2014 Tutaj chodzi raczej o czyszczenie właśnie bez demontowania czegokolwiek ... to nie jest dobry pomysł.
Michaster Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 Ok, jednak w ruch poszedl shake a pomysl raczej nie bedzie realizowany. Mimo wszystko dzieki za rady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.