szynas222 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam pisze tutaj bo w sklepie nie umieja mi na to pytanie odpowiedziec. Mam problem z tylymi hamulcami od nowosci na poczatku mialem klocki zywiczne piszczaly po 2 miesiacach i hamulec przepuszczal i slabo hamowal. Wymienilem na nowe metalowe przez chwile bylo dobrze pozniej problem po miesiacu wrocil...Kupilem 3 klocki innej firmy niestety rowniez na poczatku bylo dobrze teraz znow puszcza i slabo hamuje... Nie wiem jaka moze byc przyczyna zacisk czy tarcza do wymiany? Zacisk model Shimano Disc M446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Co to znaczy przepuszczał? Klamka wpadała do końca? Olej leje na zacisk albo klocki? To, że jest głośny i słabo hamuje może świadczyć o zafajdaniu tarczy/klocków jakimś tłustym syfem którego na ulicach nie brakuje, o tym, że któraś z uszczelek tłoczka jest nieszczelna albo też o nieszczelności w miejscu montażu przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 ZA TŁU SZCZO NE ... http://www.forumrowerowe.org/topic/154776-poradnik-hamulec-tarczowy-nie-hamuje-dlaczego/ mniemam że to sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynas222 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie wszystko jest ok jeśli o to pytasz...Czyscilem je tez papierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie zabrudzony hamulec nie piszczy A tarcze też czyściłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi