szynas222 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 Witam pisze tutaj bo w sklepie nie umieja mi na to pytanie odpowiedziec. Mam problem z tylymi hamulcami od nowosci na poczatku mialem klocki zywiczne piszczaly po 2 miesiacach i hamulec przepuszczal i slabo hamowal. Wymienilem na nowe metalowe przez chwile bylo dobrze pozniej problem po miesiacu wrocil...Kupilem 3 klocki innej firmy niestety rowniez na poczatku bylo dobrze teraz znow puszcza i slabo hamuje... Nie wiem jaka moze byc przyczyna zacisk czy tarcza do wymiany? Zacisk model Shimano Disc M446 Cytuj
ugupu Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Co to znaczy przepuszczał? Klamka wpadała do końca? Olej leje na zacisk albo klocki? To, że jest głośny i słabo hamuje może świadczyć o zafajdaniu tarczy/klocków jakimś tłustym syfem którego na ulicach nie brakuje, o tym, że któraś z uszczelek tłoczka jest nieszczelna albo też o nieszczelności w miejscu montażu przewodu. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2014 ZA TŁU SZCZO NE ... http://www.forumrowerowe.org/topic/154776-poradnik-hamulec-tarczowy-nie-hamuje-dlaczego/ mniemam że to sie przyda. Cytuj
szynas222 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie wszystko jest ok jeśli o to pytasz...Czyscilem je tez papierem Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2014 Nie zabrudzony hamulec nie piszczy A tarcze też czyściłeś ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi