qusiu Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Niestety w sobotę przytrafił mi się przykry upadek, którego efektem jest odłupanie się (na szczęście bez przemieszczenia) kości haczykowatej w lewym nadgarstku, na SORze założyli mi szynę jednak wizytę u ortopedy mam ustaloną dopiero za tydzień więc póki co szukam informacji jak długo trwa rekonwalescencja po takim urazie, wiem, że wszystkiego dowiem się od lekarza ale pomyślałem, że może ktoś z Was miał podobny przypadek złamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Pęknięcie b/przem głowy kości promieniowej - półtora miesiąca - bez gipsu ani usztywnienia, tzw. leczenie czynnościowe. Może jakoś podobnie...? Szybkiego powrotu na rower! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Bez lewej ręki przeżyjesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ja miałem co prawda złamany tylko palec: http://www.forumrowerowe.org/topic/128033-wypadki-wasze-gleby-czesc-druga/?p=1471050 Ale szynę miałem przez 12 dni i teraz przez kolejne 2 tygodnie bezwzględny zakaz jazdy na rowerze czy np. podciągania się na drążku nawet siatki z zakupami nie mogę tą ręką nosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Dobre wieści, po 3 tyg gips ściągnięty, teraz jeszcze dwa tyg w opasce uciskowej. za 10 dni wsiadam na rower i będę próbował śmigć po asfalcie. Nadgarstek nie boli w ogóle, ale wiadomo wymaga ćwiczeń żeby przywrócić pełną sprawność. Nawet lekarz był zdziwiony, że tak szybko się zrosło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Jeszcze dodam że mi lekarz poradził jak już będę próbował śmigać to mam smarować żelem AESCIN o tym: http://www.aptekagemini.pl/aescin-zel-40g.html . Powiem tyle że żel lipny nie jest bo coś daje . Po nałożeniu i odczekaniu chwili czuć takie fajne ciepło i ból lub swędzenie ustaje także możesz spróbować. Maść jest bez recepty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.