Skocz do zawartości

[PKP-przewóz roweru]Szukam info na temat przejazdu PKP z rowerem do Wisły.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za tydzień chciałem wybrać się do Wisły na rowerze i wrócić pociągiem do Katowic.

Według rozkładu http://rozklad-pkp.pl nie ma możliwości przewozu roweru...

Nie chce mi się w to wierzyć,że w takie miejsce,PKP nie udostępnia takiej możliwości.

Jeździcie w te strony? Jak to jest?

Skorumpować kanara ?

Napisano

Jeżeli jedziesz przewozami regionalnymi ( ta pomarańczowa ikonka ) to nie ma problemu , kupujesz bilet na rower , pakujesz się do ostatniego przedziału ostatniego wagonu i tyle . Nawet jeżeli na stronie nie ma opisu że przewóz roweru to i tak można się wpakować z rowerem i nikt się nie czepia - zawsze tak robię ;)

Napisano

Jeszcze pozostaje opcja ---z Kato do Bielska pociągiem----ROWERem---->Wisła.

Bielsko mi jakoś nie podchodzi.Wisła już ma w sobie coś z gór.

Wisła,turystyka,a tu roweru nie przewieziesz ehhhh

Oooo dzięki ,teraz doczytałem post powyżej.

Napisano

Na trasie Wisła-Katowice najłatwiej i zarazem najtaniej z rowerem pojedziesz Kolejami Śląskimi. Chyba wszystkie pociągi z KŚ posiadają stojaki na rowery, pomimo, że w rozkładzie często nie są zaznaczone jako pociągi z przewozem rowerów. Co do innego rodzaju pociągów to w 99% tez można rower przewozić bez względu na to co jest napisane na rozkładzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.