kura96 Napisano 31 Marca 2014 Napisano 31 Marca 2014 witam, jestem nowy, więc skoro temat nie w tym dziale, co trzeba, to wybaczcie;) mam pytanie, otóż znalazłem jeszcze na jesieni tablice rejestracyjną od motocykla. wisiała na ścianie w garażu, ale jak zacząłem sezon rowerowy, zastanowiłem się nad uczepieniem jej do roweru (ma dość custom'owy wygląd). czy orientuje się ktoś czy jest to legalne? żeby nie było zatrzymań policji i pytań skąd mam, czemu nie zdana, itp? z góry dzięki
Hobson Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Co prawda ze względu na to, żę zdarzenie miało miejsce za granicą, moze to mieć znaczenie wyłacznie humorystyczne, ale w zeszłym roku we Włoszech zdarzył się przypadek, gdy fotoradar zarejestrował tablicę rejestracyjną przyczepioną do... plecaka kilkunastoletniego chłopca. Pochodziła ona ze starego skutera matki, a ta dostała mandat właśnie za niedopełnienie formalności związanych z wyrejestrowaniem maszyny/zdaniem tablicy czy czymś tam jeszcze. Jednak my to nie Włochy, u nas moze być inaczej (co nie znaczy, że lepepiej).
czach Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 ehlo, A co zrobisz, gdy okaże się, że tablica została zarejestrowana jako utracona w wyniku kradzieży? "Tłumaczenie się" zajmie "trochę" czasu. Najrozsądniej jest zdać/wysłać do Wydziału Komunikacji. Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.