flor3q Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Witam mam pytanie jakim olej dać do Suntour XCR RL??? Coś w miarę taniego do 30zł A co oryginalnie jest wlane do tego amora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Oryginalnie tam nie ma oleju Tzn jest, ale szczelnie zamknięty w nierozbieralnym tłumiku, więc tak jakby go nie było, bo nie powinno się nim zawracać głowy. Jeśli chcesz serwisować to wazelina techniczna do środka po taniości (nałóż do rowków wokół uszczelek kurzowych), a podczas użytkowania Brunox na lagi do uszczelek i będzie śmigał na ile może. Edytowane 31 Marca 2014 przez seraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Tu zdaje się ktoś miał podobny problem.. zerknij http://nobmob.com/node/9860 Edytowane 31 Marca 2014 przez sabZIRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flor3q Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Oryginalnie tam nie ma oleju Tzn jest, ale szczelnie zamknięty w nierozbieralnym tłumiku, więc tak jakby go nie było, bo nie powinno się nim zawracać głowy. Jeśli chcesz serwisować to wazelina techniczna do środka po taniości (nałóż do rowków wokół uszczelek kurzowych), a podczas użytkowania Brunox na lagi do uszczelek i będzie śmigał na ile może. Czyli nie ma poco kupować ojeju Mam nadzieje że jak rozkręcę amora to potem go złoże bo będę robił to 1 raz Ale według poradników na YouTube to banalnie proste Tu zdaje się ktoś miał podobny problem.. zerknij http://nobmob.com/node/9860 Za dużo nie zrozumiałem bo mój angielski nie jest w pełni idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabZIRO Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Na szybko przeczytałem ten artykuł i generalnie gdyby u Ciebie miało dojść do wymiany oleju to mineralka 20W.... czyli praktycznie dowolny, np. 20w/40.... 20w/50. oznaczenie 20W/50 mówi, że przy temp. -20 jest on najgęstszy, a przy 50 jest najrzadszy - Czytaj więcej http://www.forumsamochodowe.pl/co-to-za-olej-20w50-vt34949.htm#ixzz2xZb7QXto Tyle, że ja na amorach nie jeżdżę.. i może okazać się faktycznie, że wazelina tylko zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Że do tłumika 20 W to będzie cholernie mulić . Jak już to 7.5/10W i to oleju do amortyzatorów np Castrol Fork Oil . Silnikowe mają zupełnie inne parametry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Jakiego tłumika, jak XCR ma nierozbieralny kartridż? Jedyny olej, jaki może się znaleźć w tym widelcu to pseudokąpiel olejowa. I wtedy nie ma znaczenia co to za olej, a ilość nie przekracza kilku mililitrów. Choć osobiście bym sobie darował lub ewentualnie rozrobił smar z olejem, by był trochę bardziej płynny. Na samym oleju, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flor3q Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Oryginalnie tam nie ma oleju Tzn jest, ale szczelnie zamknięty w nierozbieralnym tłumiku, więc tak jakby go nie było, bo nie powinno się nim zawracać głowy. Jeśli chcesz serwisować to wazelina techniczna do środka po taniości (nałóż do rowków wokół uszczelek kurzowych), a podczas użytkowania Brunox na lagi do uszczelek i będzie śmigał na ile może. a zamiast wazelinki może być smar do łożysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2014 Tak , zwykły ŁT 43 też da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi